Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΝΔ: Η σκευωρία της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis θα αποκαλυφθεί

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ κάνοντας λόγο για σκευωρία που αποκαλύπτεται στην υπόθεση Novartis. Με αφορμή πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, καθώς και τις καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή η ΝΔ θέτει σαφή ερωτήματα και ζητά απαντήσεις.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι η σκευωρία «που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια» και διερωτάται πως παραμένει στη θέση της η κ. Τουλουπάκη μετά την άσκηση έρευνας εναντίον της από τον εισαγγελέα κ. Πεπόνη και αν αληθεύει ότι στο πόρισμα των 3.000 σελίδων για την υπόθεση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για πολιτικά πρόσωπα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και τονίζει πως οφείλει να απαντήσει άμεσα στα σοβαρά ερωτήματα που θέτει για την υπόθεση η οποία σημειωτέον διερευνάται εδώ και ενάμιση χρόνο.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει τα εξής:  «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;
Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;
Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου