Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

 

ΑΚ111/2022                                                                                     30.10.2022

 

 

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022:   ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ  Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940 ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ»  ήταν κύριε  πρόεδρε δήλωσή σας  στα Μέσα Ενημέρωσης μετά την παρέλαση.

Κύριε Πρόεδρε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο:

·       Θα έπρεπε ταυτόχρονα να είχατε εξαγγείλει και την επανατοποθέτηση του Κυπριακού, για αγώνα καθαρά αντικατοχικό με στόχο την  απελευθέρωση του τόπου μας,

·       Θα έπρεπε δημόσια να καταγγείλετε και να διακόψετε τις παράνομες Βρετανικής έμπνευσης Δικοινοτικές συνομιλίες για νομιμοποίηση της Τουρκικής κατοχής με λύση ΔΔΟ, πολιτική η οποία καθόλου δεν συνάδει με το πνεύμα του ΟΧΙ του Σαράντα.

Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο. Παραμένετε πιστός στη Βρετανοτουρκική παρακαταθήκη για διχοτόμηση της Κύπρου με λύση ΔΔΟ.  Άρα η δήλωσή σας δεν έχει κανένα αντίκρισμα.

Δηλώσατε  επίσης, Κύριε Πρόεδρε ότι: «ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΠΟΥ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.»

Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα κύριε Πρόεδρε και θυμίζουμε ότι ο Κυπριακός Λαός του οποίου τα Δικαιώματα καταπάτησε και συνεχίζει να καταπατεί η Τουρκική κατοχή, καθοδηγούμενος από επετείους όπως η 28η Οκτωβρίου, όρθωσε το ανάστημά του και είπε ΟΧΙ στα Τούρκο-Βρετανικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου που έφεραν το όνομα  «σχέδιο ΑΝΑΝ για λύση ΔΔΟ».

Αυτή όμως τη βούληση του Κυπριακού Λαού, εσείς κύριε Πρόεδρε, δεν τη συμμερίζεσθε, δεν τη σέβεστε  και   συνεχίζετε να διαπραγματεύεσθε συνθηκολόγηση με τον κατακτητή για λύση ΔΔΟ.

Δεν νομιμοποιείσθε λοιπόν, Κύριε Πρόεδρε, να κάνετε τις δηλώσεις που έγιναν χωρίς αυτό να αποτελεί εξευτελισμό της Εθνικής επετείου του 1940.

 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου