Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 

                                          ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

                         Πρόεδρος "Δημιουργία Ξανά" και του Συνασπισμού "Εθνική Δημιουργία"


Ποιος είναι ο Θάνος Τζήμερος, επαγγελματικά και πολιτικά;

Επαγγελματικά: ιδιοκτήτης και δημιουργικός διευθυντής εταιρείας επικοινωνίας. Στο παρελθόν: κλασικός μουσικός στην Ελλάδα και τη Γερμανία (διδασκαλία, ρεσιτάλ, σύνθεση). Πολιτικά: πρόεδρος του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» και επικεφαλής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκπροσωπώντας το 3% περίπου των πολιτών της. Είμαι επίσης μπαμπάς του 8χρονου Αχιλλέα, ιδιότητα που θεωρώ τη σημαντικότερη όλων.

Ξεκινήσατε ως ένα φιλελεύθερο κόμμα, του κέντρου. Σήμερα όμως ψαρεύετε ψήφους από τα δεξιά. Τι σας έκανε να προχωρήσετε σε αυτή την στροφή;

Ξεκινήσαμε ως αυτό ακριβώς που είμαστε και τώρα: φιλελεύθεροι, πατριώτες, μεταρρυθμιστές. Ακούστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Bho3TRsD23s ή διαβάστε εδώ:

την ομιλία μου στις 23 Οκτωβρίου 2011 στον «Δαναό» στην πρώτη δημόσια εμφάνισή μας, και θα δείτε ότι δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε εκατοστό από το αρχικό μας στίγμα. Επίσης: ποτέ δεν «ψαρέψαμε» ψήφους από πουθενά. Η «Εθνική Δημιουργία» είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που ουδέποτε σκέφτηκε με ψηφοθηρικά κριτήρια. Ποτέ δεν χαϊδέψαμε αυτιά, είτε δεξιά είτε αριστερά. Υποστηρίζουμε αυτό που θεωρούμε σωστό, το τεκμηριώνουμε με επιχειρήματα και ντοκουμέντα και απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό. Αν είναι πάνω από 3% θα είμαστε στην επόμενη Βουλή. Αν δεν είναι, η χώρα δεν έχει μέλλον.

Γιατί προτιμήσατε συνεργασία με την Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, έναν άνθρωπο δεξιό και δεν προχωρήσατε σε συνεργασίες με άλλες φιλελεύθερες δυνάμεις;

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι το alter ego μου, στο πιο… ογκώδες! Και ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι βαθιά φιλελεύθεροι, αφοσιωμένοι στους δημοκρατικούς θεσμούς και με την ίδια με μας σύγχρονη, ανοιχτόμυαλη αγάπη για την Ελλάδα και τις αξίες της. Εμείς δεν υπερηφανευόμαστε για την αρχαία δόξα σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες. Θέλουμε η σημερινή Ελλάδα να ξαναγίνει χώρα παραγωγής αγαθών & πολιτισμού και ξέρουμε πώς γίνεται αυτό. Τα «δεξιός – αριστερός» είναι ξεπερασμένες ταμπέλες, οι δύο φερετζέδες του κρατισμού, που εναλλάσσονται στην εξουσία, για να έχουν πάντα τα «δικά τους παιδιά», μπλε, πράσινα και κόκκινα, το μακρύ τους χέρι στην τσέπη μας. Φιλελεύθεροι άλλοι δεν υπάρχουν. Κάτι παρακμιακές τοξικές περσόνες του διαδικτύου που αυτοσυστήνονται ως φιλελεύθεροι είναι σοσιαλιστές του Κολωνακίου, της Κηφισιάς και της Εκάλης που ντρέπονται να το παραδεχθούν.

Η Εθνική Δημιουργία είναι έτοιμη για βουλευτικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές σε όλη την Ελλάδα;

Η «Δημιουργία, ξανά!» ήταν έτοιμη στις εκλογές του 2012, μόλις 7 εβδομάδες μετά την ίδρυσή της. Κατεβήκαμε σε όλους τους νομούς της χώρας και πήραμε 2,2%: 136.000 ψήφους. Μέχρι τώρα, έχουμε πάρει μέρος σε 4 εθνικές εκλογές, 2 ευρωεκλογές και 2 αυτοδιοικητικές για την Περιφέρεια Αττικής. Είναι αυτονόητο ότι μετά από 10 χρόνια και με την σύμπραξη της Νέας Δεξιάς, είμαστε πανέτοιμοι.

Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα έχετε νέες συνεργασίες; Κι αν ναι μήπως υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο;

Θα έχουμε συνεργασίες σε επίπεδο προσωπικοτήτων. Και σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών γίνονται διαβουλεύσεις. Αλλά δεν υπάρχει κάτι που να είναι τόσο ώριμο ώστε να είναι ανακοινώσιμο.

Πολλοί σας κατηγορούν πως η Εθνική Δημιουργία είναι κάτι το πρόσκαιρο χωρίς ιδιαίτερο μέλλον. Την επομένη των εκλογών τι θα γίνει είτε πετύχετε τον στόχο να μπείτε στην Βουλή είτε όμως δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

Πολλοί μας κατηγορούν για πολλά, διότι το να ρίχνουν λάσπη είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν, καθώς στερούνται αντεπιχειρημάτων για να αντικρούσουν τις προτάσεις μας. «Πρόσκαιρο», με δράση 10 ετών; Μετρήστε μόνο πόσα κόμματα εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν αυτά τα 10 χρόνια, μολονότι είχαν ως επικεφαλής προβεβλημένα πρόσωπα του πολιτικομηντιακού συστήματος. Εάν μπούμε στη Βουλή, ξεκινάει από τη Δευτέρα των εκλογών η δημιουργία ενός σύγχρονου σοβαρού κράτους. Θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση τη ΝΔ, η οποία όπως φαίνεται θα είναι πρώτο κόμμα, με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Εάν δεν μπούμε, όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, ο δικός μου πολιτικός κύκλος κλείνει. Το τι θα κάνει η  Εθνική Δημιουργία θα αποφασιστεί από τα όργανά της.

Πολλά ειπώθηκαν και ακούστηκαν για το τέλος της συνεργασίας με τον Κ. Μπογδάνο η οποία ξεκίνησε δυναμικά. Μήπως ήταν θέμα ηγετικών τάσεων του ιδίου ή εσάς, αν όχι τότε τι οδήγησε σε αυτό;

Είχαμε κουραστεί να ανεχόμαστε την καθημερινή του υπονόμευση, τους εκβιασμούς, την αλαζονεία, τον τυχοδιωκτισμό του, και να απολογούμαστε για τα απίθανα καμώματά του. Όπου και να βρισκόταν, μάς εξέθετε. Ο Φαήλος και εγώ κάνουμε σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση: επικροτούμε όσα συμφωνούμε, καταγγέλλουμε όσα διαφωνούμε, καταθέτοντας ταυτόχρονα τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Τα κριτήριά μας είναι εθνικά, όχι μικροκομματικά. Είναι ένα πρωτόγνωρο «πολιτικό προϊόν» αυτό, σε έναν δημόσιο βίο που έχει εθισθεί στο «ναι σε όλα» και στο «όχι σε όλα». Δεν είχαμε λοιπόν καμιά διάθεση να ξεπέσουμε στον λαϊκισμό και στον πολιτικό χουλιγκανισμό του Μπογδάνου, επειδή τον έχει φάει η αγωνία να εκλεγεί με κάθε τρόπο, γιατί αλλιώς δεν θα έχει εισόδημα. Κι εγώ κι ο Φαήλος ζούμε από την εργασία μας.

Πιστεύετε πως αν συνεργαστείτε με την Νέα Δημοκρατία στην επόμενη Βουλή θα την οδηγήσετε προς τα δεξιά; Και γιατί δεν συμμετέχετε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πιέσετε εκ των έσω;

Κι αυτό το έχω δηλώσει 100 φορές: ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΝΔ τιμάει τους αγώνες της αριστεράς. Εμείς θέλουμε να θέσουμε το ΚΚΕ εκτός νόμου. Η ΝΔ ονειρεύεται αντικατάσταση πληθυσμών με Πακιστανούς και Σομαλούς. Εμείς ΟΛΟΥΣ όσους μπήκαν παράνομα στη χώρα, θέλουμε να τους απελάσουμε. Η ΝΔ διατηρεί ένα υδροκέφαλο, ανεγκέφαλο δημόσιο που τυραννάει τον πολίτη. Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο δημόσιο στο οποίο οι άξιοι θα προοδεύουν και θα αμείβονται ανάλογα, και οι τεμπέληδες θα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Θέλουμε να ξεδοντιάσουμε τον κρατικό συνδικαλισμό, αυτό το τέρας που κρατάει όμηρο και την κυβέρνηση και την κοινωνία. Θέλουμε να διώξουμε διά παντός το οργανωμένο έγκλημα, ποινικό και ακαδημαϊκό, από τα Πανεπιστήμια. Η ΝΔ εκπαιδεύει άοπλους αστυνομικούς στο… χειρισμό σφυρίχτρας. Η ΝΔ δεν θέλει να σπάσει αυγά. Εμείς θέλουμε να ξεκληρίσουμε πτηνοτροφεία ολόκληρα διαφθοράς, σήψης και παρακμής.

Όμως η δημοκρατία έχει συγκεκριμένους κανόνες. Αν ο “σοφός λαός” δώσει στην Εθνική Δημιουργία 3% και στην ΝΔ, 33%, ο Μητσοτάκης θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όχι εγώ. Και απέναντι, είναι αυτό το απίστευτο σύμφυρμα ποινικού και ψυχιατρικού ενδιαφέροντος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ - ό,τι χειρότερο έχει δει η ευρωπαϊκή πολιτική από την εποχή των παγετώνων. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Λέμε, λοιπόν, πως θα δώσουμε ψήφο ανοχής, όχι εμπιστοσύνης, ανοχής, στη ΝΔ, χωρίς να ζητήσουμε καμιά «καρέκλα». Δεν θα «ρίξουμε» δηλαδή την ΝΔ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει πρόταση μομφής, αλλά στη Βουλή θα κάνουμε ό,τι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, 8 χρόνια τώρα: θα ψηφίζουμε αυτά με τα οποία συμφωνούμε και θα καταψηφίζουμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε.

Θα έχουμε όμως την ευκαιρία, από το βήμα της Βουλής και από τα κεντρικά ΜΜΕ, τα οποία τώρα μας έχουν μόνιμα μπλοκαρισμένους, να εξηγούμε στον πολίτη γιατί οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν πλούτο, και στην τσέπη του και στο κράτος, όπως έχουν φέρει σε κάθε κράτος που τις εφάρμοσε, από την κάποτε εξαθλιωμένη σοβιετική Εσθονία που σήμερα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέχρι την κάποτε διαλυμένη από τον εμφύλιο Ν. Κορέα που σήμερα έχει σχεδόν 2 τρις δολάρια ΑΕΠ ή την τυπικά «κομμουνιστική» Κίνα, πάμφτωχη στα χρόνια του σοσιαλισμού, κινητήρα της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα.

Θα πιέσουμε, λοιπόν, αλλά απ’ έξω. Από μέσα, το σύστημα θα μας φιμώσει.

Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς καλά κρατεί σε παιδεία, πολιτισμό, συνδικαλισμό, μεταναστευτικό και σε πολλούς άλλους τομείς. Πώς θα αντιμετωπιστεί η αριστερή προπαγάνδα;

Με μυοκτονία και απεντόμωση. Αρχίζοντας από την Παιδεία. Δάσκαλοι ή καθηγητές στη Β’θμια Εκπαίδευση και πολύ περισσότερο στα ΑΕΙ, που προπαγανδίζουν τον αριστερό τραμπουκισμό, απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες. Φοιτητές που βανδαλίζουν τη σχολή τους, αποβάλλονται διά βίου και χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα, δικάζονται για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και πληρώνουν εις διπλούν τον λογαριασμό. Θα συνεχίσουμε με τον συνδικαλισμό: όλοι οι συνδικαλιστές θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Ούτε ένα δευτερόλεπτο συνδικαλιστική άδεια, ακόμα και στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Συνελεύσεις και ψηφοφορίες μόνο εκτός ωραρίου εργασίας. Απεργία για μη υπηρεσιακά θέματα είναι παράνομη και συνεπάγεται α) άμεση απόλυση των απεργούντων β) αγωγή για τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο. Θέλει πολλή δουλειά, σε πλήθος τομέων, διότι η αριστερά είναι κράτος εν κράτει. Θέλει δράση, όχι ευχές. Δείτε τι έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ήταν ολόκληρο μια γκαλερί αριστερισμού. Οι τοίχοι γεμάτοι με αφίσες ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δε συμμαζεύεται. Όσοι περνούσαν, απλώς τις κοιτούσαν. Και η ΝΔ και η ΧΑ. Εγώ τις ξήλωσα όλες. Με χτύπησαν οι τραμπούκοι του ΚΚΕ. Αργότερα, τις ξανακόλλησαν. Τις ξαναξήλωσα. Με ξαναχτύπησαν οι τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, από τότε, οι τοίχοι είναι πεντακάθαροι. Δεν τόλμησαν να ξανακολλήσουν ούτε γραμματόσημο. Οι Νεοδημοκράτες και οι Χρυσαυγίτες συνέχιζαν να κοιτάζουν.

Επειδή γνωρίζω από την σταδιοδρομία σας, πως δεν διστάζετε να πείτε δημοσίως αυτό που πιστεύετε και να έρθετε σε σύγκρουση. Αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο Ερντογάν ή το ΚΚΕ;

Μαζί δεν είναι αυτοί; Όταν η αριστερά στο σύνολό της λειτουργεί ως φερέφωνο του Ερντογάν και προωθεί την πολιτική του, λυπάμαι αλλά δεν τους ξεχωρίζω. Το ΚΚΕ λέει στις επίσημες θέσεις του εδώ (σελίδα 7,παράγραφος4) https://www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf

πως αν ο Ερντογάν μας επιτεθεί, το κόμμα θα αναλάβει ΑΥΤΟΝΟΜΗ ένοπλη δράση μέχρι την οριστική ήττα της ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, για να κατακτήσει την εξουσία. Δηλαδή, νέος συμμοριτοπόλεμος. Άρα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο Ερντογάν με την 5η φάλαγγά του στα σωθικά της χώρας: την ισλαμολάγνα αριστερά. Τι στάση νομίζετε ότι θα κρατήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι που η αριστερά έστρωσε κόκκινο χαλί για να έρθουν (και η ΝΔ θέλει να τους κάνει Έλληνες υπηκόους!) αν εμπλακούμε σε πόλεμο; Θα υποστηρίξουν εμάς ή τους ομόθρησκούς τους Τούρκους; Το ΚΚΕ αδημονεί να επαναλάβει το κατόρθωμά του, το 1922. Θυμάστε τι έλεγαν;

“Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη κι εμείς μεγάλη Ελλάδα!! Τη λευτεριά μας θα τηνε στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ.”

Εθνοπροδότες ήταν τότε, εθνοπροδότες είναι και τώρα. Εμείς λοιπόν όχι μόνο δεν τιμούμε τους αγώνες τους, όπως ο Κυριάκος, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι θιασώτες του ολοκληρωτισμού – κάθε ολοκληρωτισμού, κάθε απόχρωσης – να μην έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας. Θα μου πεις: τα άλλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές τεχνικές; Αθρόες προσλήψεις, έλεγχο των ΜΜΕ, έλεγχο της Δικαιοσύνης, άδικη φορολογία με την απειλή της κατάσχεσης του σπιτιού σου, υπουργικές αποφάσεις καταφανώς αντισυνταγματικές και πολλά άλλα; Ναι, χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό λέμε πως η χώρα χρειάζεται θεσμική επανάσταση: πραγματική διάκριση των εξουσιών, δημιουργία νέων θεσμών εξισορρόπησης και ελέγχου (checks and balances) ισονομία και νομοκρατία, πράγματα για τα οποία αγωνιζόμαστε με συνέπεια 10 χρόνια τώρα. Ελπίζουμε οι πολίτες να εκτιμήσουν αυτή τη συνέπεια, την ώρα της κάλπης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου