Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Απαράδεκτη η κατάσταση ανομίας στην εκπαίδευση #309

 

Η παραίτηση καθηγητή ΕΠΑΛ στην Κεφαλλονιά από αυτοσεβασμό για όσα ακατονόμαστα υφίστατο από τους μαθητές του και η δημόσια επιστολή που  απέστειλε, έρχονται να αποκαλύψουν στο ευρύ κοινό σε πιο έσχατο σημείο καταπτώσεως και διαλύσεως έχουν περιέλθει πολλά σχολεία, για τα οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Η επιστολή του αναπληρωματικού εκπαιδευτικού παρουσιάζει, με λεπτομέρεια, την πλήρη κατάρρευση της πειθαρχίας, που είναι αναγκαία για τη λειτουργία ενός σχολείου και τη διεκπεραίωση του διδακτικού έργου. «Δεν θα κάνεις μάθημα», δήλωναν στον εκπαιδευτικό οι μαθητές. «Θα βάλεις σε όλους 12 και άντε…»

Ευτυχώς, η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε όλα τα σχολεία. Η περίπτωση όμως του ΕΠΑΛ της Κεφαλλονιάς δεν είναι απομονωμένο επεισόδιο. Αφορά ένα μεγάλο αριθμό σχολείων της χώρας και όχι μόνο της Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως.

Το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει στατιστικές και κάνει ανακοινώσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών και πλήρωση κενών θέσεων. Για εισαγωγή υπολογιστών στα σχολεία. Για «μεταρρυθμίσεις» που αφορούν ενημέρωση των μαθητών για τα φύλα και τη σεξουαλικότητα. Για αλλαγές στα βιβλία ιστορίας, με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό, που αφήνουν όμως εκτός ύλης ολόκληρα κεφάλαια της Ελληνικής ιστορίας. Για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία μειώνεται συνεχώς η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Ελληνικής γλώσσας, στη διαχρονική της συνέχεια. Αντιθέτως, εισάγονται τα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, όταν ακόμη το παιδί δεν έχει αφομοιώσει ουσιαστικά τη μητρική του γλώσσα. Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μάλιστα την εισαγωγή των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία ως Κυβερνητικό επίτευγμα.

Η κατάσταση στην Παιδεία, σε όλα τα επίπεδα, είναι, με λίγες εξαιρέσεις, θλιβερή και απαράδεκτη. Μπορεί όμως να προχωρήσει μια χώρα στο δρόμο της προόδου και ν’ ανταγωνισθεί τις άλλες χώρες, χωρίς Παιδεία; Η κατάσταση στην Παιδεία έχει προσλάβει διαστάσεις εθνικού προβλήματος.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη προσποιείται ότι όλα βαίνουν δήθεν καλώς. Κάθε είδους ανομία στο χώρο της Εκπαιδεύσεως  είναι απαράδεκτη. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διαφυλάσσεται και να προάγεται προς όφελος της κοινωνίας και του μέλλοντος της.

Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να υπομνησθεί στο Υπουργείο Παιδείας και σ’ ολόκληρη την Κυβέρνηση ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια στο Σύνταγμα, το άρθρο 16, το οποίο καθορίζει το γενικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει να γίνεται η αγωγή των νέων Ελλήνων. Η αγνόηση και η καταστρατήγηση της επιταγής του Συντάγματος είναι απαράδεκτη και συνιστά ανεπίτρεπτη εκτροπή.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την κατάσταση αυτή και ζητά από τον Ελληνικό λαό να αντιδράσει με κάθε τρόπο στην κατεδάφιση και απαξίωση της Παιδείας και ειδικότερα της Ελληνικής Παιδείας, που είναι το θεμέλιο για την πρόοδο και το μέλλον της πατρίδας μας.

-Ο-
Εκπρόσωπος Τύπου

Παναγιώτης Δούμας


ΠΗΓΗ: https://patriotikienosi.gr/aparadekti-i-katastasi-anomias-stin-ekpaideysi-309/?fbclid=IwAR3_apnNSm_awQcpyp_i7HLFSxXdXPFxjr33Scl3NHgYyiwpNKR23qiUFR4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου