Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ο Τράμπ ως ο ρυστήρ της Αμερικανικής Δημοκρατίας!

 

Γράφει ο Διονύσιος Σ. Δραγώνας, Φοιτητής Νομικής NUP, Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ 

Πράγματι, ο σπουδαρχίας Τζο Μπάιντεν εκλέχτηκε Προέδρος των ΗΠΑ το 2020. Από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα τα προβλήματα που επέφερε στη χώρα του είναι ατελεύτητα, όπως και η μέμψις που κυριαρχεί στα περισσότερα κοινωνικά στρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Με κελεύσματα άνευ ουσίας έχει δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα, η οποία οδηγεί ολοταχώς σε έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανερυθρίαστα παριστάνει τον μέγα ειρηνιστή και φιλάνθρωπο, ενώ οι φήμες της καταστροφής του Nord Stream 1 και 2 από πλευράς ΗΠΑ δεσπόζουν, που τούτο έχει ως επιγέννημα την μη μεταφορά στην Ευρώπη φυσικού αερίου στη «συνήθη τιμή», αλλά σε πολύ ακριβότερη. Μάλιστα, ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού υπουργού Άμυνας στη κυβέρνηση του Τράμπ, Ντάγκλας Μαγλρέγκορ, δήλωσε στον Άντριου Ναπολιτάνο πως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από αυτές τις εκρήξεις.


Γνωστή τοις πάσι είναι και η χειραγώγηση των Αμερικανών πολιτών από τα ΜΜΕ, τα οποία λαμβάνουν εντολές από τον Λευκό Οίκο. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο CNN, ενώ σήμερα στη περιβόητη εφημερίδα, New York Times, η οποία προ ολίγων ημερών δημοσίευσε μία άκρως ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, την οποία μάλιστα αναδημοσίευσε σε πρωτοσέλιδο η εφημερίδα της Ομογένειας, Εθνικός Κήρυξ. Δεν περικλείεται μονάχα γύρω από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, αλλά αντιθέτως ομιλεί δημοκοπικά για τη δημοκρατία στις ΗΠΑ, τις ανησυχίες των πολιτών για αυτήν και τις εκλογές. Καίτοι έχουμε συνηθίσει οι μεγάλες εφημερίδες να αβαντάρουν αενάως τους Δημοκρατικούς, αυτή η δημοσκόπηση θα μας εκπλήξει.


Η δημοσκόπηση αναφέρει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών (71%) πιστεύει πως η Δημοκρατία τους κείται υπό απειλή, δεν φαίνεται όμως αυτό το πρόβλημα να το τοποθετούν πρώτο στην ιεραρχία των προβλημάτων της χώρας τους, αφού μονάχα το 7% το θεωρεί πρωτεύον. Ακόμη, γίνεται μνεία στις εκλογές του 2020, για τις οποίες περισσότερο από το ένα τρίτο των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και ένα μικρότερο ποσοστό Δημοκρατικών βρίσκονται ανοιχτοί στη ψήφιση ενός υποψηφίου, που δεν τις θεωρεί νόμιμες (τις εκλογές του 2020). Τούτο συμβαίνει για το λόγο ότι η φοβία τους για την οικονομία υπερισχύει εμφανώς από το μέλλον του πολιτικού συστήματος της χώρας τους.


Ενδιαφέρον έχει πως από τώρα το 28% του συνόλου των ψηφοφόρων δεν έχουν εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών. Μάλιστα, τούτο πιστεύουν το 41% των Ρεπουμπλικάνων, ήτοι περίπου το ήμισυ των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Τελειώνοντας, τα της δημοσκοπήσεως αποτελέσματα θα αναφέρουμε ξανά εάν οι ψηφοφόροι έχουν κατά νου τη ψήφιση ενός υποψηφίου, που δεν θεωρεί τις προηγούμενες εκλογές νόμιμες. Πιο συγκεκριμένα, από τους Ρεπουμπλικάνους το 71% δήλωσαν στη δημοσκόπηση πως θα ήταν άνετοι να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που θεωρεί πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αντικατοπτρίζει τα αληθή αποτελέσματα, όπως και το 37% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και ένα 12% των Δημοκρατικών. Ακόμη όμως και όσοι πιστεύουν πως το αποτέλεσμα ήταν νόμιμο θα μπορούσαν να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που δεν φέρει αυτή την αντίληψη εκ των οποίων: το 10% των Δημοκρατικών, το 22% των ανεξάρτητων και το 43% των Ρεπουμπλικάνων.


Βλέπουμε λοιπόν μία κρίση δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αποτυπώθηκε σε δημοσκόπηση μιας εφημερίδας, η οποία ουδεμία πρόθεση έχει να υποστηρίξει τον τέως πρόεδρο και το κόμμα του. Μολονότι, οι εγχώριοι εξωνημένοι δημοσιογράφοι επιδιώκουν να πλασάρουν στους τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες τους με δήθεν έγκυρες πληροφορίες τη δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν και τη μεγάλη αρραγή δημοκρατία της Αμερικής, έρχονται – αγαθή τη τύχη – ειδήσεις από το εξωτερικό που στέκονται φραγμός στη προπαγάνδα τους.


Έτσι λοιπόν, η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών είναι εφικτή, αφού και δυνάμει της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως η δημοτικότητα του νυν ημιθανούς πολικά προέδρου βρίσκεται αρκετά χαμηλά ένεκεν του πληθωρισμού, που ανησυχεί τον Αμερικανό πολίτη. Πλέον απομένει το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού μάλιστα ήδη αρκετοί έχουν ψηφίσει με επιστολική ψήφο, όπως η Αμερική δίνει το δικαίωμα αυτό.

ΠΗΓΗ:https://www.eoneolaia.com/o-trump-ws-o-rusthr-ths-amerikanikhs-dhmokratias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου