Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ο ταλαντούχος Βασίλης Τσικάρας

 


Γράφει ο Θεόδωρος Λάμπρος

Ένα από τα σημαντικά «όπλα» που έχει να επιδείξει η χώρα μας είναι ο πολιτισμός μας. Ο πολιτισμός μας στα γράμματα, τις τέχνες και κυρίως η μακραίωνη ιστορία μας.

Ευτυχώς στην χώρα μας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τιμούν τον Πολιτισμό και το αποδεικνύουν εμπράκτως με τα έργα και τις πράξεις τους.

Ένας από αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που έχει να επιδείξει σήμερα η χώρα μας στο κομμάτι του πολιτισμού είναι ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και ΑΝΘΡΩΠΟΣ Βασίλης Τσικάρας.

 Με τον Βασίλη μας συνδέει μια πολύ καλή φιλία που ξεκίνησε όταν είχα την χαρά να τον γνωρίσω και να δω τις ποιοτικές κινηματογραφικές του δημιουργίες που αφορούσαν την τριλογία για το 1821.

Ως άνθρωπος που έχει σπουδάσει την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και που συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με την συγκεκριμένη περίοδο με διάφορες δράσεις – μια από αυτές αφορά την Αναβίωση του 1821, γνωρίστηκα με τον Βασίλη τον Τσικάρα και γνώρισα έναν άνθρωπο που αγαπά την ιστορία της χώρας του και το αποδεικνύει κάνοντας δημιουργικές δουλειές που αφορούν την ΙΣΤΟΡΙΑ μας.

Είτε στο κομμάτι του 1821, είτε στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα με την ταινία «OPERATION STAR» είτε στη Βυζαντινή περίοδο.

  Δεν είναι τυχαίο πως ο Βασίλης ο Τσικάρας είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που υλοποίησε ταινία για το 1821 46 χρόνια μετά την επική ταινία «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» του Ερρίκου Ανδρέου.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Βασίλης ο Τσικάρας είναι ο άνθρωπος που έκανε τριλογία για το 1821 με τις ταινίες «ΕΞΟΔΟΣ», «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» και το «ΠΕΝΤΕ» που θα έχουμε την χαρά να το δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Είναι όμως λυπηρό αγαπητοί φίλες και φίλοι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ουσιαστική βοήθεια από την επίσημη Πολιτεία για να κάνει ακόμα περισσότερες ταινίες που να αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Με τις δικές του δυνάμεις ο Βασίλης ο Τσικάρας κατάφερε και υλοποίησε την τριλογία των ταινιών του για το 1821 καθώς και το «Operation Star».

Με την βοήθεια αξιόλογων ηθοποιών νέων αλλά και αυτών που έχουν χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και με αξιόλογους Αναβιωτές του 1821 ανά την Ελλάδα ο Βασίλης ο Τσικάρας κατόρθωσε και υλοποίησε αυτές τις ποιοτικές ταινίες και εξακολουθεί να το πράττει.

Ο Βασίλης ήρθε για να μείνει στον χώρο του Κινηματογράφου.

Ένας αγωνιστής που τιμά τον χώρο του Κινηματογράφου και του Θεάτρου με την αγάπη και το μεράκι που τον διακατέχει.


Αυτό το λιτό κείμενο αφιερώνεται στον ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΚΑΡΑ αλλά είναι και ένα μήνυμα προς την επίσημη Πολιτεία που θα πρέπει να συνδράμει και να είναι αρωγός στους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό και αναδεικνύουν την ΙΣΤΟΡΙΑ μας που δυστυχώς απαξιώνεται και αποδομείται στις μέρες μας. Ειδικά το 1821.

Ο Βασίλης κρατά «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» μαζί  με ρομαντικούς ανθρώπους (Αναβιωτές, ηθοποιούς) που αγαπούν την ιστορία και τιμούν τις ταινίες του με την συμμετοχή τους σε αυτές.

Εύχομαι κάποια στιγμή να συμμετέχω και εγώ σε μια ταινία του φίλου του Βασίλη του Τσικάρα για το 1821. Όχι για να προβληθώ αλλά για να τιμήσω την φιλία μας και το έργο που επιτελεί στη χώρα.

Φίλε Βασίλη να είσαι πάντα καλά – δημιουργικός και να συνεχίσεις να μας «ταξιδεύεις» στην ιστορία με τις ποιοτικές ταινίες σου.

ΠΗΓΗ: https://skalistiri.news/o-talantoychos-vasilis-tsikaras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου