Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Αναφορά Προέδρου Κωνσταντίνου Μπογδάνου σχετικά με την τήρηση ωραρίων και αργιών από καταστήματα αλλοδαπών

 

Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς κατέθεσε ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ και ανεξάρτητος Βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχετικά με τη μη τήρηση των ωραρίων των καταστημάτων που λειτουργούν αλλοδαποί στο 60 δημοτικό διαμέρισμα, έπειτα από επιστολή που έλαβε από Επιτροπές κατοίκων της Πλατεία Βικτωρίας, της Κυψέλης και της Πλατείας Αμερικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2022.

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ:

• Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
• Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη
• Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: «Επιστολή για τήρηση ωραρίων και αργιών (28η Οκτωβρίου) από καταστήματα αλλοδαπών
στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα»

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω ως αναφορά την επιστολή που έλαβα από τις Επιτροπές Κατοίκων της Πλατείας Βικτωρίας, Κυψέλης και Πλατείας Αμερικής, αναφορικά με την τήρηση των ωραρίων και των αργιών από τα καταστήματα των αλλοδαπών και στην συγκεκριμένη περίπτωση για την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Σημειώνω πως στο παρελθόν έχουν γίνει επανειλημμένως οχλήσεις για την τήρηση των ωραρίων και των
αργιών ενώ έχω καταθέσει και ανάλογες κοινοβουλευτικές αναφορές και ερωτήσεις. Οι νομοί και οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Παρακαλώ για την εξέταση των συγκεκριμένων αιτιάσεων και τις άμεσες ενέργειες των υπουργείων για την εξεύρεση λύσεων.

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: 

Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπουργό Προ.Πο.

Υπουργό Εργασίας

Βουλευτές Α’ Αθηνών

ΓΑΔΑ

ΑΤ Αγ. Παντελεήμονος

Δήμαρχο Αθηναίων

Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας

Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα 5ου-6ου

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2022

Η κατάσταση με την πληθώρα αλλοδαπών που η Πολιτεία έχει εγκαταστήσει είτε ηθελημένα είτε με την ανοχή της στην περιοχή του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, έχει ξεφύγει πλέον κάτω από οποιοδήποτε πρίσμα κι αν το δει κανείς. Οι αλλοδαποί έχουν καταλάβει κυριολεκτικά την περιοχή και κάνουν ό,τι θέλουν, καταπατώντας κάθε έννοια «δικαιώματος» που η Πολιτεία τους έχει παραχωρήσει.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μας έχετε κάνει ξένους μέσα στην ίδια μας τη χώρα, ξένους χωρίς δικαιώματα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής του 6ου δημοτικού διαμερίσματος δεν μπορούμε να εορτάσουμε καμία Εθνική ή μεγάλη Θρησκευτική εορτή, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, με τον τρόπο που γνωρίζουμε, καθώς στην περιοχή έχουν επιβληθεί οι νόμοι και οι συνήθειες αλλόθρησκων κοινοτήτων που δεν σέβονται καμία από τις δικές μας παραδόσεις καθώς και τον τρόπο ζωής μας.

Στην περιοχή μας δεν τηρούνται τα εκ του νόμου προβλεπόμενα από τα καταστήματα των αλλοδαπών (ωράριο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών), ενώ μονίμως υφιστάμεθα τον συνωστισμό των ομοεθνών τους έξω από τα καταστήματα τους.

Απορούμε γιατί παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, λειτουργούν κανονικότατα χωρίς να έχουν κλείσει έστω μία μέρα.

Η ανοχή μας έχει και όρια!

Αντίστοιχες επιστολές είχαμε καταθέσει μέσα στον χρόνο για τις υποχρεωτικές αργίες της 25ης Μαρτίου, του Πάσχα, για την υποχρεωτική αργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και καταγγελίες/αναφορές μας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά τα οποία λειτουργούσαν κανονικά.

Είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια και άλλες επιστολές για όλες τις υποχρεωτικές αργίες, ημέρες μεγάλων θρησκευτικών και εθνικών εορτών. Με εξαίρεση την τελευταία φορά, όπου η δημοτική αστυνομία έκανε κάποιους ελέγχους τον Δεκαπενταύγουστο. Καθώς όμως δεν επαρκούν οι δυνάμεις της και οι αστυνομικές αρχές δεν την συνδράμουν, η πλειοψηφία των ΚΥΕ ιδιοκτησίας αλλοδαπών παρέμειναν ανοιχτά.

Ως εκ τούτου επανερχόμαστε και με την επιστολή αυτή ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να τηρηθεί απαρεγκλίτως η επερχόμενη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αργία της 28ης Οκτωβρίου. Δηλαδή ΟΛΑ τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά! Σε όσα δε βρεθούν να λειτουργούν, να επιβληθούν ΑΜΕΣΑ οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: https://patrida.net/deltio-tipou/anafora-proedrou-konstantinou-bogdanou-schetika-me-tin-tirisi-orarion-kai-argion-apo-katastimata-allodapon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου