Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 


ΑΚ130/2022                                                                                   17.12.2022

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέντευξή σας,  στην Ελληνική εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ» στις 10.12.2022, δηλώσατε ότι φεύγετε από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας’ «…με το βάρος της μη επίλυσης του Κυπριακού».

Κύριε Πρόεδρε,

Πρέπει να φεύγετε από την Προεδρία της Δημοκρατίας ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ για τη μη επίλυση του Κυπριακού, διότι γλυτώσατε από το στίγμα του ξεπουλήματος της Κύπρου και των Δικαιωμάτων μας στην Τουρκία, πράγμα που θα συνέβαινε με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, την οποία διαμόρφωσαν  οι Βρετανοί αποικιοκράτες με την Τουρκία και την οποία λύση αναλάβατε διαχρονικά διάφοροι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας να μας την φορτώσετε.  Γιαυτό λοιπόν μην μαραζώνετε που δεν τα καταφέρατε να λύσετε το Κυπριακό σε αυτή τη βάση.

Πρέπει όμως να φεύγετε με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ  από όλες τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έχετε κάμει  στις συνομιλίες, υπέρ της Τουρκίας, καθώς  και τα τετελεσμένα που αυτές οι υποχωρήσεις κληρονομούν σε   οποιοδήποτε διάδοχό σας, που γνήσια θα το θέλει, να επιδιώξει την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ , πρέπει να νοιώθετε:

  • Με την αποδοχή της κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, ως τετελεσμένο γεγονός και μάλιστα με την κατοχή των εδαφών μας να αποτελούν τη βάση λύσης του Κυπριακού.
  • Με την αποδοχή του βίαιου Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων εδαφών μας από  το γηγενή Ελληνικό πληθυσμό, ως τετελεσμένο γεγονός, το οποίο και αυτό  να αποτελεί βάση λύσης του Κυπριακού.
  • Με αποδοχή του εποικισμού των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τούρκους, Ευρωπαίους  και άλλους έποικους  τους οποίους έφερε στην Κύπρο η Τουρκική κατοχή, ως τετελεσμένο γεγονός
  • Με αποδοχή του αποκλεισμού της επιστροφής των προσφύγων και εκτοπισμένων μας στις πατρογονικές τους εστίες, για να βολέψετε την ΤουρκοΒρετανική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας
  • Με την άνεση με την οποία δηλώνετε έτοιμος να δεχθείτε τη λύση ΔΔΟ, της οποίας η Συνταγματική δομή και λειτουργία στις οποίες συμφωνείτε δεν περιλαμβάνουν τις βασικές Δημοκρατικές αρχές Διακυβέρνησης, ένας άνθρωπος μια ψήφος, η πλειοψηφία κυβερνά και τα Δικαιώματα μιας μειοψηφίας να είναι πλήρως κατοχυρωμένα, όπως ορίζει  το Διεθνές Δίκαιο και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.

Αυτά και Πολλά άλλα ακόμη βαρίδια συνείδησης, καταστροφικά για την Κύπρο και το Λαό μας έχετε αποδεχθεί  Κύριε Πρόεδρε στο Κυπριακό, των οποίων το βάρος, πρέπει να το νοιώθετε, φεύγοντας από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έχετε όμως επιλογή, Κύριε Πρόεδρε, να φύγετε ξαλαφρωμένος από όλα αυτά τα βάρη. Αυτό θα ισχύσει  αν, προτού «φύγετε» από την Προεδρία προβείτε σε προσωπικό απολογισμό, καταγγείλετε και αποκηρύξετε: 

  • όλα όσα παράνομα και καταστροφικά έγιναν, υποχωρήσεις και ούτω καλούμενες  συγκλίσεις στο Κυπριακό,
  • τη διαδικασία επίλυσης  του Κυπριακού, μέσω  Δικοινοτικών Συνομιλιών. 

Έτσι, όχι μόνο θα φύγετε χωρίς κανένα Βάρος αλλά και θα προσφέρετε έστω και την ύστατη στιγμή, τεράστια υπηρεσία στην πατρίδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και το Λαό μας, ανοίγοντας προοπτική ανάληψης, επιτέλους. αγώνα για απελευθέρωση του τόπου και συνέχιση της ανάπτυξης του Ελληνισμού, στο Χρυσοπράσινο Φύλλο, Νήσος Κύπρος.

Σημείωση: Κύριε Πρόεδρε, αποστέλλεται ανοικτή επιστολή διότι οι επιστολές μας προς εσάς, όπως και στο Υπουργείο Εξωτερικών, δεν απαντώνται και δεν γνωρίζουμε καν αν φτάνουν κοντά σας.  Ευελπιστούμε πως έτσι τουλάχιστον θα πάρετε γνώση των προβληματισμών, διαφωνιών και απόψεων μας και θα δώσετε  δημόσια  απάντηση, αν όχι  σε εμάς, τουλάχιστον στο Λαό.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου