Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Περί της ιταμής λιβυκής πρόκλησης


 «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» λέει μια δημώδης έκφραση του σοφού λαού μας, που ταιριάζει απόλυτα στην τραγελαφική ανακοίνωση της παράνομης κυβέρνησης της Λιβύης κατά της χώρας μας, για τις έρευνες στην ΑΟΖ μας.

Η υποκινούμενη από την Άγκυρα λιβυκή ανακοίνωση, που εγκαλεί την χώρα μας σχετικά με την νομιμότητα των ερευνών για πλουτοπαραγωγικές πηγές νοτιοδυτικά της Κρήτης, είναι αποτέλεσμα και της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική μας χώρα με παθητικότητα.

Όπως ακριβώς  σημείωνε και ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προ ημερών «η κυβέρνηση εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται και να μη χαράσσει μια σαφή και αποφασιστική γραμμή φιλίας και συμμαχίας, με αυτούς που στηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις και αγωνίζονται για την αποχώρηση από τη Λιβύη των Τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση των παρανόμων Συμφωνιών».

Η θέση της Πατριωτικής Ενώσεως είναι σαφέστατη: Χρειάζεται μια νέα πολιτική της Ελλάδος, με άξονα τη φιλία και τη συνεργασία με την Ανατολική Λιβύη, μέχρι, τουλάχιστον, ν ‘ αναδειχθεί, με εκλογές , μια νέα Κυβέρνηση όλης της Λιβύης.

-Το-

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου