Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας με ομιλήτρια την κα Μαρία Ευθυμίου, ιστορικό- καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και θέμα « Αντέχοντας στο χρόνο: ο Ελληνισμός στα 3500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του». Η κα Ευθυμίου αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες της ιστορίας του Ελληνισμού, στη γλώσσα, στη ναυτοσύνη και στο επιχειρείν, οι οποίοι χάνονται στους αιώνες, και με την αμεσότητα και την μεταδοτικότητά της, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που την καταχειροκρότησε, μένοντας πολυπληθές μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, παρά την τρίωρη διάρκειά της. 


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας κ. Γρηγόρης Λέφας στο χαιρετισμό του μίλησε για τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων από τους Συλλόγους και τόνισε ότι εκτός από την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών των ηθών και των εθίμων, οι σύλλογοι οφείλουν να προάγουν την ιστορία και να συμβάλλουν ως αρωγοί σε θέματα πολιτισμού. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ., κ. Μουτσιάνας Γεώργιος συνεχάρη τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας για την υλοποίηση της εκδήλωσης και του έδωσε τα εύσημα για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του.


  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, ο δήμαρχος Δίου- Ολύμπου κος Γερολιόλιος Ευάγγελος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κος Συμεωνίδης Ιωάννης, η εκπρόσωπος του βουλευτή Σάββα Χιονίδη, κα Κίτσιου Ευδοκία, ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων, κος Κορομπίλης Κων/νος, ο κος Ταρενίδης Παναγιώτης, γιατρός-καρδιολόγος, πρόεδρος του παραρτήματος ΑΧΕΠΑ Κατερίνης, το κέντρο γραμμάτων και τεχνών Δίου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, κα Πολυτίμη Σταματοπούλου , ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας, μέλη του πολιτιστικού σωματείου «Χοροστάτες», το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης . 


Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης διεκπεραίωσε ο κος Κουτρουλός Χρήστος μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων, ενώ την κα. Ευθυμίου προλόγισε η φιλόλογος Αργυρώ Κουβά.


 Μετά το πέρας της εισήγησης της κυρίας Ευθυμίου και αφού της προσφέρθηκε ως δώρο ένα αναμνηστικό του συλλόγου, πλήθος κόσμου έσπευσε να χαιρετήσει και να συγχαρεί τόσο τους διοργανωτές, όσο και την κα Ευθυμίου, εκφράζοντας τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό τους για τον άρτιο και γοητευτικό της λόγο, καθώς και για την οικειότητα και την απλότητα με την οποία τους προσέγγισε καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ανανέωσε το ραντεβού του με τους πολίτες με νέα ημερίδα που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου