Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΈΝΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ


 Γράφει ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Κούσαντας Κωνσταντίνος



Παραδοσιακά στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές τα μεγάλα κόμματα ΥΠΌΣΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΉΣΕΙΣ εστιάζοντας κυρίως στις μεγάλες εργασιακές τάξεις των ψηφοφόρων.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση των Ελλήνων ψηφοφόρων διεξάγεται με την πάγια πρακτική της εκλογικής συναλλαγής "μου δίνεις την ψήφο, σου δίνω χρήματα"​ που μπορεί να είναι αύξηση σε μισθό, σύνταξη, επίδομα, κλπ.


1. Οι ψήφοι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΊΑ και των οικογενειών αυτών ΈΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ιδεολογικά και φυσικά έχουν διαφοροποιηθεί.

Υπάρχουν στελέχη εν ενεργεία που από αντίδραση στους μισθούς ένδειας και πείνας δεν ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα που παραδοσιακά τους έχουν φτωχοποιήσει κυριολεκτικά.


2. Ο ΜΙΣΘΟΣ ενός Ανθυπολοχαγού που αποφοιτά από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είναι 912€. Κατ επέκταση και στους άλλους κλάδους των ΕΔ και ΣΑ οι μισθοί είναι περίπου οι ίδιοι. Για τους αποφοίτους από τις ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ στις ΕΔ αλλά και των ΣΑ το ποσό είναι δυστυχώς φτωχοποίησης φθάνοντας περίπου τα 805€. 


3. Οι ΣΥΝΕΧΕΊΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΈΣ για μήνες ολόκληρους στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν υποχρεώσει στελέχη χαμηλόβαθμα να έχουν παραιτηθεί ενώ νέα σε ηλικία χαμηλόβαθμα στελέχη του Στρατού Ξηράς κάνουν ΔΙΠΛΉ ΔΟΥΛΕΙΆ στον ελεύθερο χρόνο τους για να ενισχύσουν την οικογένειά τους.


4. Τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κυρίως οι συνεχείς ΜΕΤΑΘΈΣΕΙΣ και οι ΑΤΈΛΕΙΩΤΕΣ ΏΡΕΣ σε υπηρεσίες, διανυκτερεύσεις - ασκήσεις - readiness - επιφυλακές​ συνθέτοντας το ιδιόμορφο εργασιακό περιβάλλον των ΕΔ ενώ των στελεχών των ΣΑ η καθημερινή επικινδυνότητα σε σχέση με την παραβατικότητα, το οργανωμένο έγκλημα, την παράνομη μετανάστευση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.


5. Οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΕΣ των εχόντων την εξουσία πολλές. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πρόσφατα στην Βουλή "νίπτοντας τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος"​ ότι "αναφορικά με την έκδοση ΚΥΑ για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, το Υπουργείο Οικονομικών, επέστρεψε ανυπόγραφο το σχέδιο ΚΥΑ, με την αιτιολογία της μη επάρκειας των πιστώσεων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΆΜΥΝΑΣ δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι πρέπει ο ίδιος να πάει στο Υπουργείο Οικονομικών ή στον Πρωθυπουργό να απαιτήσει την αποζημίωση των στελεχών που ξενυχτούν καθημερινά και να απαιτήσει έναν αξιοπρεπή μισθό που για χρόνια είναι στα "ΣΥΡΤΆΡΙΑ " ή "στο ΤΡΑΠΕΖΙ". 


6. Περιττή θεωρείται κάθε συζήτηση για τα νέα στελέχη να κάνουν ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ και να συμβάλλουν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας αφού ο μισθός δεν επαρκεί σε περίπτωση που η σύζυγος δεν εργάζεται λόγω μεταθέσεων.


7. Παρά το γεγονός ότι όλες οι ΕΝΏΣΕΙΣ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΕΣ όλων των Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και ΣΑ προσπαθούν​ και για τα εν ενεργεία στελέχη καθημερινά, υπάρχουν δυστυχώς τείχη επικοινωνίας ακόμα και άρνησης από την πολιτική εξουσία έστω και για συζητήσεις.


Η ανέχεια και η φτώχεια δεν έχει κόμματα και κυβερνήσεις και τα στελέχη των ΕΔ και​ ΣΑ​ εργάζονται ανιδεοτελώς γνωρίζοντας το ΧΡΕΟΣ τους προς την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Εχουν ομως αξιοπρέπεια και υψηλό εθνικό φρόνημα και γιαυτό είναι ψηλά στην εκτίμηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΉ ΓΝΏΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου