Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΚΔ


Γράφει ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Κούσαντας Κωνσταντίνος


 Το χαμόγελο, η χαρά, η αισιοδοξία, η ενσυναίσθηση των ανθρώπων, ο σεβασμός, η αγάπη είναι τα χαρακτηριστικά που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κυριαρχούν σε όλα τα μέσα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) της οθόνης του κινητού τηλεφώνου ή της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου. Δυστυχώς όμως στα ΜΜΕ και ΜΚΔ κυριαρχεί ο φθόνος, η προβολή πράξεων βίας, εγκλημάτων, και φυσικά ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με το νέο life style που συνοδεύεται με προβολή ανάξιων προτύπων και συμπεριφορών.

Δύσκολο στην καθημερινότητα να βρεις ευχάριστη είδηση ή αισιόδοξη άποψη για οιοδήποτε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό θέμα, γιατί απλά δεν ‘’πουλά’’. Ακόμα και εάν υπάρχει θετική άποψη δεν τολμά κανείς να την εκφράσει μέσα από την επικρατούσα άποψη των αρνητικών αντιλήψεων. Πολλοί οι οπαδοί των ΜΜΕ των ΜΚΔ της λεκτικής επιθετικότητας που καταστρέφει κάθε είδους επικοινωνία διαπροσωπικών σχέσεων. Η αρνητική κριτική και οι διχαστικές απόψεις στο βωμό των συμφερόντων και του λαϊκισμού, η εγωιστικότατα της απόλυτης ορθότητας της άποψης, ο μηδενισμός των αρχών και των αξιών της υγιούς κοινωνίας, η αναξιοκρατία που βιώνει η νέα γενιά για στις θέσεις εργασίας, είναι όλα αποτελέσματα του κλίματος της εγγενούς κακοπιστίας και αρνητικής δεοντολογίας των θεμάτων που επικρατούν στα ΜΜΕ και ΜΚΔ.
Επιπλέον είναι πολλοί αυτοί που εκφράζονται απαξιωτικά και απαισιόδοξα για την Ελλάδα και την Κύπρο μας με απόψεις μηδενιστικές σαν να πρόκειται για κράτη τριτοκοσμικά. Λες και Ελλάδα και Κύπρος δεν περιλαμβάνουν θάλασσα και ξηρά σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο από τα Βαλκάνια μέχρι τα σύνορα Ασίας Αφρικής. Λες και Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι πρωτοπόροι των ιδεών της δημοκρατίας, του αθλητισμού, της διανόησης και των επιστημών. Λες και Ελλάδα και Κύπρος δεν αποτελούν μοναδικότητα στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Μεσογείου της διαχρονικής Ιστορίας, της Ορθοδοξίας, του Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσας. Λες και Ελλάδα και Κύπρος σήμερα δεν είναι περίοπτα κράτη μέσα στην ΕΕ των 27, που έχουν μαζί αθροιστικά ένα ειδικό βάρος που καθορίζει την προοπτική του Ελληνισμού μέσα από την διεθνοποίηση της ΕΕ.
Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ παραδοσιακά να κρύψει συστημικά από όλους μας τις πληροφορίες εκείνες που έχουμε ανάγκη και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για το ‘’πολιτικό κόστος’’. Η ειδοποιός διαφορά από την οποία κινούνται όλες οι ειδήσεις, οι ενημερώσεις, οι κριτικές των ΜΜΕ κυρίως είναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Και μάλιστα πολλά συστημικά ΜΜΕ προωθούν δηλώσεις εντυπωσιασμού συνήθη καθημερινά περιστατικά και αναπαράγουν πομπώδεις δηλώσεις κυβερνώντων πολιτικών με κομματική σκοπιμότητα ώστε να αμβλυνθεί το πολιτικό κόστος της φθοράς της εξουσίας.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ τα ΜΚΔ που ευτυχώς άρχισαν να κυριαρχούν έναντι των ΜΜΕ και συνεπώς η αντικειμενικότητα, η μοναδικότητα, η αξιοπιστία της είδησης επιβιώνει εξ’ αιτίας της ατομικής ευαισθησίας των πολιτών του διαδικτύου από όπου ο καθένας μας ανακαλύπτει την δική του αλήθεια.
Ασφαλώς μπορεί ο καθένας μας να έχει διαφορετική ιδεολογική άποψη, μπορεί να αποτελούνται Ελλάδα και Κύπρος από χαρακτηριστικά πολυγνωσίας και πολυγνωμίας του υψηλού μορφωτικού επίπεδου των πολιτών, αλλά όταν υπάρχουν κρίσιμες στιγμές, πρέπει να παραμεριστεί κάθε ιδεολογικός δογματισμός και υπέρμετρος εγωισμός μπροστά στο εθνικό συμφέρον και να επικρατεί τουλάχιστον συναίνεση και αισιοδοξία στα εθνικά θέματα.

ΠΗΓΗ: "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου