Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Γερμανοί βουλευτές του Κόμματος AfD θα επισκεφθούν τη Συρία


Νοέμβριος 16, 2019. 07:42


Βουλευτές του γερμανικού συντηρητικού και αντι-μεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία»/ AfD, θα ταξιδεύσουν τη Δευτέρα στη Συρία για να δείξουν ότι η καταστραφείσα χώρα από τον πόλεμο είναι ασφαλής για τους πρόσφυγες, ώστε να επιστρέψουν, σύμφωνα με την «The New Arab».



Η Γερμανία φιλοξενεί πάνω από μισό εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφθασαν στη χώρα μετά το 2015.


Οι πρόσφυγες έφυγαν από τη συνεχιζόμενη συριακή διαμάχη, η οποία ξεκίνησε το 2011.
Το δημοσίευμα επικαλείται τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Deutsche Welle αναφέροντας ότι τέσσερα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου από το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»/ AfD θα πάνε στη Δαμασκό για να συναντηθούν με εκπροσώπους του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι μελών του AfD στη Συρία φέτος. Το προηγούμενο ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και το AfD είχε, επίσης, διοργανώσει επίσκεψη στη Συρία το 2018.


Στην επίσκεψη αυτή, τα μέλη του AfD θα λάβουν στοιχεία για να δείξουν ότι η Συρία είναι μια ειρηνική χώρα και θα τα χρησιμοποιήσουν σε εκστρατεία στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για να πιέσουν σε μια «πολιτική μετανάστευσης».


Το κόμμα AfD θα προσπαθήσει για την εξομάλυνση των σχέσεων της Γερμανίας με την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ και λέει ότι «πρέπει  να αναγνωριστεί ως ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού».


Το κόμμα επιδιώκει ακόμη τη συνεργασία της Γερμανίας με τη Ρωσία για το συριακό ζήτημα.


Από το δημοσίευμα γίνεται παραδεκτό ότι πολλοί νεαροί Σύριοι, αποφασίζουν να μεταναστεύσουν από τη Συρία για να μην ενταχθούν στο συριακό στρατό και να σταλούν στο μέτωπο κατά των τρομοκρατών. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα αφού η πλειοψηφία των Σύριων μεταναστών είναι νέοι άνδρες.


--

               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου