Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Διέρρευσαν απόρρητα τουρκικά σχέδια για εισβολή στην Αρμενία



Στρατιωτική εισβολή στην Αρμενία είχε στα σχέδιά της η Άγκυρα, σύμφωνα με απόρρητο εσωτερικό στρατιωτικό σημείωμα που αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ Nordic Monitor.

Από το έγγραφο, όπως φαίνεται, λείπουν σελίδες από διαβαθμισμένα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς το σχέδιο δράσης. Το εν λόγω εσωτερικό σημείωμα, το οποίο υποβλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο και το αντίγραφο του οποίου έφερε στη δημοσιότητα το Nordic Monitor, αναφέρει μάλιστα ότι το στρατιωτικό σχέδιο εξακολουθούσε να είναι σε ισχύ! Βέβαια, σημειώνεται ότι η πληροφορία μεταφέρεται εδώ με κάθε επιφύλαξη δίχως να μπορεί να διασταυρωθεί, καθώς ο Μποζγκούρτ είναι γκιουλενιστής, δηλαδή αντίπαλος της κυβέρνησης Ερντογάν.


Σύμφωνα με το υπόμνημα της 23ης Μαΐου 2016 που υποβλήθηκε στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, ορισμένες από τις σελίδες που περιλάμβαναν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Αρμενίας, που ονομάζονταν αεροπορική επιχείρηση “OĞUZTÜRK Hava Harekât Planι”, εξαφανίστηκαν

Η ανακάλυψη έγινε κατά την αναθεώρηση των σχεδίων στο Γραφείο Ελεγχόμενων Εγγράφων από την 4η Γενική Διοίκηση της στρατιωτικής Βάσης Akıncı στην Άγκυρα. Διεξήχθη φυσικά νομική έρευνα για το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου