Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στη Σαγκάη: Επενδύσεις και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα



Στους τομείς συνεργασίας και οικονομικών δεσμών με την Κίνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη.
Μήνυμα για ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαγκάη, στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 Ελλήνων και δεκάδων Κινέζων επιχειρηματιών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Είμαστε μια κυβέρνηση που είναι απολύτως προσηλωμένη στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών, οι οποίες θα "ξεκλειδώσουν" τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, ενώ εσείς από τη πλευρά σας συγκεντρώνετε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα πραγματικό success story», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι οι αγορές έχουν ανταποκριθεί θετικά στο μήνυμα της Ελλάδας καθώς έχει «ξεκλειδώσει» τις μεγάλες επενδύσεις.
«Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό σχεδόν 3% το 2020. Ίσως αυτό να ακούγεται χαμηλό με βάση τα κινεζικά δεδομένα, όμως, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, είναι από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωζώνη», δήλωσε.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συμβολή της Κίνας κατά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα, αναφερόμενος τόσο στους δεσμούς με τη Cosco όσο και σε μελλοντικές συνεργασίες.  Αναφέρθηκε στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σημειώνοντας ότι αυτό ευνοεί επιχειρηματικές δράσεις συνεργαζόμενων σχημάτων, ενώ μίλησε και για επιμέρους τομείς.
Υποστήριξε, ότι η κινεζική αγορά «είναι πολύ σημαντικό να είναι ανοιχτή στους Έλληνες προμηθευτές ως ένα στοιχείο προστιθέμενης αξίας στη διαδικασία ναυπήγησης των πλοίων που κατασκευάζονται στην Κίνα από Έλληνες πλοιοκτήτες και πραγματοποιούν ένα σημαντικό τμήμα του εμπορίου από και προς την Κίνα».
Τέλος αναφέρθηκε και στον τουρισμό χαρακτηρίζοντας σημαντική την υφιστάμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο και εκείνη με τη Σαγκάη που, όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου