Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Γονείς πλήρωσαν για τον βανδαλισμό των παιδιών τους σε σχολείο του Αγρινίου


Οι μαθητές είχαν σπάσει 20 τζάμια

Τα… σπασμένα των παιδιών τους πλήρωσαν με προθυμία οι γονείς μιας ομάδας μαθητών δημοτικού στο Αγρίνιο, που την περασμένη χρονιά είχαν σπάσει 20 τζάμια στο σχολείο τους, προκειμένου η υπόθεση να μη φτάσει σε δίκη. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το ζήτημα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου. Ειδικότερα, προς συζήτηση τέθηκε η απόφαση να υπάρξει ή όχι εξωδικαστικός συμβιβασμός με γονείς μαθητών οι οποίοι είχαν σπάσει τα τζάμια σχολείου στο Αγρίνιο τον Ιούνιο του 2018.

Όπως αναφέρει το site, τα παιδιά που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο προέβησαν σε βανδαλισμό σπάζοντας 20 τζάμια. Τη ζημιά κλήθηκε να αποκαταστήσει ο δήμος Αγρινίου, μετά από αίτημα που έκανε προς την Τεχνική του Υπηρεσία η διεύθυνση του σχολείου. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 224,50 ευρώ, ενώ παράλληλα έτρεχαν και ένδικες απαιτήσεις του δήμου Αγρινίου προς τους γονείς.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς των τριών παιδιών που αποδείχθηκε ότι είχαν σπάσει τα τζάμια του σχολείου ζήτησαν να πληρώσουν τα έξοδα και να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον δήμο. Η Οικονομική Επιτροπή, λοιπόν, δέχθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία, να πληρώσουν οι γονείς και να μην πάει σε δίκη η υπόθεση, με το σκεπτικό ότι και ο δήμος δεν επιβαρύνεται με δικαστικά αλλά και το ίδιο το δικαστικό σύστημα της περιοχής αποφορτίζεται.
Ο νόμος δίνει στην Οικονομική Επιτροπή το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιους συμβιβασμούς μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ, από κει και πάνω πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Ένα πλεονέκτημα, δε, αυτής της διαδικασίας είναι η άμεση αποζημίωση του δήμου.
Το σημαντικότερο όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πως οι γονείς αναγνώρισαν το σφάλμα των παιδιών τους αλλά και την δική τους συνευθύνη σε αυτό που συνέβη. Αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την ζημιά και να μην συρθούν σε δικαστικές διαμάχες, δίνοντας ένα μήνυμα και στα παιδιά τους. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική υπάρχει σε όλες τις περιπτώσεις βανδαλισμών σε δημόσιες υποδομές στις προηγμένες χώρες.
Πηγή:  Protothema.gr – Agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου