Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου 10 01 2022 - τουρκόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη







10 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμμανουήλ Φράγκος - Ευρωβουλευτής (ECR)

 

Θέμα: «Παρέμβαση Φράγκου στην Επιτροπή Αναφορών για τουρκόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με ηχηρή παρέμβαση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ξεσκέπασε τον «αναφέροντα» κ. Οζάν Αχμέτογλου, στέλεχος του κόμματος-μαριονέτα της Άγκυρας «ΚΙΕΦ» και απέκρουσε τα προκλητικά αιτήματα του υπέρ τουρκόφωνων νηπιαγωγείων στη Θράκη, στην πρώτη συζήτηση για το 2022 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PETI).

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές συναδέλφους του, ότι επιχειρείται σκοπίμως να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις για παρουσία δήθεν τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε τη Συνθήκη της Λωζάνης με το παραπάνω, έναντι της Τουρκίας, η οποία αντιθέτως, ουσιαστικά κατέστρεψε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης παρομοίασε τα εγκλήματα της Τουρκίας, απέναντι στις μη μουσουλμανικές κοινότητες, με τα αντίστοιχα σοβιετικά και ναζιστικά, καλώντας τους Ευρωβουλευτές να αναζητήσουν την ιστορική πραγματικότητα.

Παράλληλα, η Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ενισχύθηκε και αυξήθηκε πληθυσμιακά, ενώ η Ελλάδα επέτρεψε στο τούρκικο προξενείο Κομοτηνής να αλωνίζει εκεί.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, το λάθος της Ελλάδας είναι ότι αντί να προωθήσει τη διδασκαλία των πραγματικών γλωσσών της μειονότητας, όπως τα Ελληνικά και τα Πομακικά, της επέβαλε να μαθαίνει Τουρκικά, δεχόμενη «πολιτιστικό εξανδραποδισμό». Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι αυτό είναι λάθος του Ελληνικού κράτους που πρέπει να διορθωθεί, επισημαίνοντας πως τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας στη Θράκη οφείλονται και στην ελλιπή διδασκαλία Ελληνικών στα σχολεία.

            Ο Εμμανουήλ Φράγκος δήλωσε ότι είναι αστείο να μας λέει η Άγκυρα, ουσιαστικά, να βγάλουμε τα Ελληνικά από τα νηπιαγωγεία. Κλείνοντας την παρέμβασή του στην Επιτροπή, έστειλε μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση ότι καλύτερα από το να δίνει λεφτά σε πράκτορες στη Θράκη, να τα δώσει στα παιδιά στην Τουρκία που λιποθυμούν από την πείνα.

            Σημειώνεται ότι η ατυχέστατη απουσία των περισσότερων εκπροσώπων των ελλαδικών κομμάτων από την Επιτροπή Αναφορών οδήγησε στην αδυναμία μπλοκαρίσματος της συγκεκριμένης τουρκο-κίνητης πρωτοβουλίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου