Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

 


  


10 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμμανουήλ Φράγκος - Ευρωβουλευτής (ECR)

 

Θέμα: «Ευρωπαϊκή αντίδραση στη δίωξη κατά θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν»

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κύριο Ζοζέπ Μπορέλ, καλεί σε πανευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι στη δίωξη κατά θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή ηγεσία να αναγνωρίσει την ανάγκη για άμεση Ευρωπαϊκή παρέμβαση και να δράσει για την αντιμετώπιση των διώξεων κατά των Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος απέστειλε στον κ. Μπορέλ περιγραφές από 26 περιπτώσεις Χριστιανών, που η πακιστανική κοινωνία τους καταδίκασε, χρησιμοποιώντας την εξοργιστική “νομοθεσία κατά της βλασφημίας”. Δυστυχώς, η ισλαμιστική πακιστανική κοινωνία γνωρίζει πως αυτοί οι νόμοι καθιστούν τους Χριστιανούς ευάλωτους, ουσιαστικά στην υποδούλωση, οδηγώντας συχνά και στη φυσική εξόντωση. Μια “καταγγελία για βλασφημία”, ακόμα και αν δεν “αποδειχθεί” στα δικαστήρια, οπλίζει το χέρι των εξτρεμιστών για να “αποδώσουν ισλαμική δικαιοσύνη.”

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ουσιαστικά παραλληλίζοντας το ισλαμιστικό καθεστώς του Πακιστάν με το ναζιστικό και το σοβιετικό ολοκληρωτισμό, καλεί σε άμεση δράση για να σταματήσει η μαρτυρική μεταχείριση των Χριστιανών και να προληφθεί η διαρκής κατρακύλα της χώρας, την οποία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί άπραγη για δεκαετίες.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή αδιαφορία και καλεί σε πανευρωπαϊκή αντίδραση. Δυστυχώς, παρά τις κατά καιρούς εκφραζόμενες καλές ευρωπαϊκές προθέσεις, δεν έχουν γίνει πραγματικές κινήσεις από την ΕΕ για να ανατραπεί η κυρίαρχη και κυβερνώσα πολιτική ισλαμιστικού εξτρεμισμού.

 

 

* Επισυνάπτεται η επιστολή του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ κ. Ζοζέπ Μπορέλ, η περιγραφή των 26 περιπτώσεων καταδικασμένων Χριστιανών καθώς και άρθρο 16 Ευρωβουλευτών για τη σημασία της Ευρωπαϊκής παρέμβασης στο Πακιστάν.






Επιστολή & συνημμένα.pdf

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου