Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Στη ρητορική «μέγγενη» του Βορίδη ο ΣΥΡΙΖΑ


 Γράφει ο Σωτήρης Πολύζος 

Θύματα της ρητορικής του δεινότητας αυτή τη φορά οι Νίκος Φίλης, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Ζαχαριάδης


Στην έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης μομφής
 στη
 Βουλή ο Βορίδης πήρε «σβάρνα» στο διάβα του λόγου του τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέδειξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά την πολιτική ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, ευχαριστώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το ανέλπιστο δώρο που έκαναν στην κυβέρνηση, δίνοντας της την ευκαιρία να συγκρίνει το μέχρι σήμερα έργο της με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θύματα της ρητορικής του δεινότητας αυτή τη φορά οι Νίκος Φίλης, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Ζαχαριάδης οι οποίοι είχαν την ατυχία να τοποθετηθούν πριν τον Βορίδη ή να σχολιάσουν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ η σκευωρία κατά πολιτικών του αντιπάλων» απάντησε ο Βορίδης στους υπαινιγμούς του Φίλη και της Αχτσιόγλου υπενθυμίζοντάς τους τα όσα ρυπαρά για τη Δημοκρατία βίωσε ο τόπος την εποχή της συγκυβέρνησης, όπως οι υποδείξεις της συζύγου πρώην υπουργού προς την αστυνομία για τη σύλληψη δημοσιογράφων. «Μέντιουμ» χαρακτήρισε λίγο πολύ τον Ζαχαριάδη ο οποίος πετάχτηκε την ώρα του απολογισμού του έργου του υπουργείου αμφισβητώντας τη διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που προανήγγειλε ο Βορίδης. «Βγάζετε ανακοινώσεις με τις οποίες προβλέπετε το μέλλον. Σας συμβουλεύω να είστε επιφυλακτικός γιατί όταν εσείς προβλέπετε ότι δεν θα κάνω κάτι εγώ πιθανώς θα το κάνω» τόνισε σε έντονο ύφος.

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, προχώρησε σε σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια με τα όσα έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία σε 2,5 χρόνια στο θέμα της δημόσιας διοίκησης και του κράτους μιλώντας με στοιχεία.

«Τεσσερισήμισι χρόνια ο ριζοσπάστης ΣΥΡΙΖΑ και η επαναστατική του ορμή στα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης εξαντλήθηκε σε 3 νόμους» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που σε 4,5 χρόνια έφεραν 3 νομοθετήματα τα οποία ουδέποτε εφάρμοσαν, σε εμάς που σε 2,5 χρόνια έχουμε φέρει 9 νομοθετήματα και έχουμε προχωρήσει σε πληθώρα δομικών παρεμβάσεων στη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του κράτους» δήλωσε εμφατικά ο υπουργός των Εσωτερικών, αφού προηγουμένως απαρίθμησε ένα προς ένα τα όσα σημαντικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τα όσα σημαντικά δεν είχαν γίνει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη ρητορική του «μέγγενη» δεν θα μπορούσε να γλιτώσει φυσικά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα ηττηθείς τρεις φορές, επί δυόμιση χρόνια με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αγωνιά μήπως η επόμενη δημοσκόπηση τον φέρει τρίτο. Αυτή του η αγωνία είναι που τον ώθησε στην πρόταση δυσπιστίας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συμπαγής θα στηρίξει την Κυβέρνηση», τόνισε και έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου