Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Γεωργιάδης: Θα ζητήσετε συγγνώμη για την σκευωρία Νοβάρτις ;

 


«Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης


Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis εξαπέλυσε ο Αδωνης Γεωργιάδης στην Βουλή με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αρχειοθετήσει και την δική του υπόθεση.


Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «ντρέπονται» για την σκευωρία που έστησαν ή ανέχτηκαν και πρόσθεσε «δεν έχετε καν τα μούτρα να πείτε μια συγγνώμη αλλά κατά τα άλλα μιλάτε για αξιοπρέπεια και για Θεσμούς». Αίσθηση δε προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τον οποίο ανέφερε ονομαστικά ο υπουργός δεν ζήτησαν τον λόγο προκειμένου να απαντήσουν ούτε διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς που τους απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης.


«Άκουσα με μεγάλη έκπληξη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην Δημοκρατία τους Θεσμούς και την Δικαιοσύνη» είπε αρχικά για να προσθέσει «Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε να αρχειοθετήσει τις εις βάρος μου καταγγελίες που εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είπατε για τη Novartis. Επι 5 χρόνια ανεχόμουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ως ελεγχόμενο υπουργό. Ο Μπαλαούρας προανήγγειλε μάλιστα την προφυλάκισή μου».


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διάβασε αρκετά αποσπάσματα της εισαγγελικής απόφασης αρχειοθέτησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «αναφέρει ο εισαγγελέας Ισχυρίζεται ο προστατευόμενος μάρτυρας ότι ο Γεωργιάδης έλαβε το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατ ευρώ για να ικανοποιήσει την Νοβάρτις αλλά αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική. Αυτός που δωροδοκεί προϋπολογίζει μεγαλύτερο ή έστω το ίδιο όφελος…. Ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς καθώς η Νοβάρτις δεν ωφελήθηκε… Στην ενέργειες του Αδωνη Γεωργιάδη όχι μόνο δεν δύναται να διαπιστωθεί δωροδοκία αλλά ευθέως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της Νοβάρτις».


«Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε ο ίδιος «εσείς που υποτίθεται είστε έντιμοι, ακέραιοι ανεχθήκατε και συνεργήσατε στην συκοφαντία. Εσείς κ. Ξανθέ ξέρετε αν ωφέλησα την Νοβαρτις αλλά σιωπήσατε και αυτό δεν σας το συγχωρώ».


ΠΗΓΗ: https://neodimokratis.gr/gewrgiadis-tha-zitisete-syggnwmi-gia-tin-skeywria-novartis/?fbclid=IwAR24IPJtiO-QZT_nrIsMXCfgYGSrIuaY8wd52hxEYDX0uMlsSTJXGCZy0CQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου