Οι μόνες διαπραγματεύσεις που φαίνεται ότι έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν εκείνες για την προμήθεια πετρελαίου από την Βενεζουέλα και χαρτιού από την Ρωσία για την εκτύπωση της νέας δραχμής. Άγνωστο για ποιον λόγο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποφάσισε να ανοίξει για πρώτη φορά τον «φάκελο νομισματοκοπείο». Πλέον δεν είναι μόνο ο «αμφιλεγόμενος» Γιάνης που «δίνει» τον Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο της δραχμής. Αλλά και ο «συνεπής κομμουνιστής» Παναγιώτης. Τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν.
Η «ομολογία» Λαφαζάνη έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει μέχρι και προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ για να διασκεδάσει τις πληροφορίες που είχαν τότε δημοσιευτεί στον Τύπο για την «επιχείρηση νομισματοκοπείο», κάνει μία στροφή 180 μοιρών και τα παραδέχεται όλα! Γιατί το κάνει; Θέλει να προβάλλει τον εαυτό του στους οπαδούς της δραχμής ως την μόνη συνεπή επιλογή; Σπεύδει να εκθέσει και να προλάβει τον Γιάνη Βαρουφάκη από μία πιθανή δημιουργία νέου κόμματος, η οποία θα έθετε σε αμφισβήτηση την μελλοντική παρουσία της ΛΑΕ στην Βουλή; Έχει υπάρξει κάποια άγνωστη εξέλιξη στο παρασκήνιο που αναίρεσε κάποιου είδους συμφωνία που μπορεί να υπήρχε μεταξύ της ηγετικής ομάδας της ΛΑΕ και του Μαξίμου;
Για όποιον λόγο κι αν συνέβη, σημασία έχει ότι εν τέλει η ομολογία Λαφαζάνη έγινε. Και μάλιστα στον δημοσιογράφο Ιάσων Πιπίνη, όταν ο τελευταίος είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του για το θέμα των σχέσεων της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο! Έκανε μία εκ βαθέων εξομολόγηση σε έναν δημοσιογράφο που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για να αποδείξει ακριβώς αυτά που καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης! Να είναι τυχαίο; Λίγο δύσκολο…
Τι έχουμε αυτή την στιγμή; Πολλά περισσότερα απ’ όσα είχαμε χτες! Κι ενώ για τον κ. Βαρουφάκη μπορούσαν να ισχυριστούν ότι έκανε τις καταγγελίες του ευρισκόμενος σε θέση άμυνας, για τον κ. Λαφαζάνη δεν ισχύει το ίδιο. Δεν κατηγορείται για κάτι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δεν έχει ζητήσει η αντιπολίτευση εξεταστική γι αυτόν! Γι αυτό και οι δηλώσεις του έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ ότι κάποιου άλλου που έχει μπει από την αξιωματική αντιπολίτευση στην θέση του «κατηγορούμενου».
Περί Πούτιν…
Σε αυτά που «ομολόγησε» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπάρχουν ορισμένα κενά. Όπως για παράδειγμα η βεβαιότητά του για τα χρήματα που θα έστελνε ο Βλαδίμηρος στους δοκιμαζόμενους σοβιετόφιλους των Αθηνών. Του κ. Λαφαζάνη και των συντρόφων του τους διαφεύγει, προφανώς, ότι ο Βλαδίμηρος έχει πάψει εδώ και χρόνια να θαυμάζει το σταλινικό καθεστώς. Ότι έχει πάψει να υπάρχει η Σοβιετική Ένωση που γνώρισαν στην εποχή που σπούδαζαν στα Πανεπιστήμια της Μόσχας. Κι ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν από πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της μεγάλης Σοβιετίας έχει γίνει ο ηγέτης της νέας καπιταλιστικής Ρωσίας.
Κι ως τέτοιος, ο Βλαδίμηρος, είναι αρκετά σκληρός με τις συναλλαγές του. Διότι οι καπιταλιστές δεν καταλαβαίνουν από επαναστάσεις και τα σχετικά, αλλά η σκέψη τους καθοδηγείται μόνο από τον ήχο του χρήματος. Να σκεφτεί κανείς ότι πρόσφατα, ο Βλαδίμηρος προχώρησε σε μία κίνηση που δεν θα τολμούσε να την κάνει ούτε ο πιο σκληρός τοκογλύφος των διεθνών αγορών. Η Μόσχα, λοιπόν, είχε δώσει ένα δάνειο στην Βενεζουέλα του Μαδούρο και το Καράκας έστελνε πετρέλαιο στον Πούτιν για να καλύψει την υποχρέωση. Την συνέχεια την γνωρίζετε: Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Μαδούρο και έτσι άρχισαν να υπάρχουν «θεματάκια» με τις παραδόσεις του προς την Μόσχα. Και τι έκανε ο Τιτανοτεράστιος Βλαδίμηρος; Κατέσχεσε τα τάνκερ που μετέφεραν το εμπόρευμα. Από αυτόν περίμενε ο Παναγιώτης μερικά δισεκατομμύρια! Λες και τα δισεκατομμύρια τα βρίσκει κανείς στον δρόμο…
Κι επειδή μπορεί ο Παναγιώτης Λαγαζάνης να έχει ακόμη τις αμφιβολίες του, θα του θυμίσουμε τι έλεγε σχετικά ο Φρανσουά Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde, στο βιβλίο τους «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά». Ο Φρανσουά Ολάντ, λοιπόν, φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».
Ο Πούτιν φέρεται να συνεχίζει: "Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε".
Όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο βιβλίο, η στάση του Φρανσουά Ολάντ ήταν η εξής: "Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει – και δεν ήταν κακή ιδέα – ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί".
Ποιος πιστεύει ακόμη ότι το 2015 δεν γλιτώσαμε από μία καταστροφή επικών διαστάσεων; Θα περιμέναμε ακόμη τα δισεκατομμύρια (γιατί όχι και τρισεκατομμύρια) του Βλαδίμηρου. Γλιτώσαμε; Κι αυτό ακόμη σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα θα μάθουμε πολλά πράγματα για εκείνη την σκοτεινή περίοδο. Η οποία σημειωτέον δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Αλλά τρία χρόνια νωρίτερα. Τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου