Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια- Πέταξαν μολότοφ και έκαψαν αυτοκίνητο

Στην Αθήνα, η πορεία των περίπου 600-1.000 αλληλέγγυων, υπό την «διακριτική» παρουσία της Αστυνομίας, έφτασε έξω από τη Βουλή, με συνθήματα υπέρ της Ηριάννας και κατά της δικαστικής απόφασης.
Μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα κουκουλοφόρων κατέβηκε στα Εξάρχεια, όπου επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη και την Βαλτετσίου με μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες, στη διασταύρωση της Κωλέττη με την Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια.


Ακολούθως, οι αναρχικοί έστησαν οδοφράγματα στην Θεμιστοκλέους και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έσπευσαν στην περιοχή.
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων». Η πορεία ολοκληρώθηκε, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. 
Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της χθεσινής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για την Ηριάννα, ξέσπασαν επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε το βράδυ στην Ερμού, όπου αναρχικοί συγκρούστηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας κυριολεκτικά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και παραδίδοντας τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας στο χάος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου