Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Σε πρόστιμο 4 χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε ο Toscani για περιφρόνηση της θρησκείας


Ο Oliviero ο Toscani, ο αγαπημένος φωτογράφος της ελίτ ιταλικής αριστεράς (και της οικογένειας Benetton), και διαφημιζόμενος ως «ανατρεπτικός», τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Ο Toscani καταδικάστηκε από Δικαστήριο του Μιλάνου, κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Stefano Civardi, για περιφρόνηση της καθολικής εκκλησίας. Η υπόθεση αφορούσε τα όσα είπε ο Toscani στην ραδιοφωνική εκπομπή La Zanzara , που μεταδίδεται από το Radio 24 στις 2 Μαΐου 2014. Ο Toscani, απαντώντας στις ερωτήσεις των παρουσιαστών, είπε ότι εάν ερχόταν από τον Άρη και έβλεπε μια καθολική εκκλησία: "Θα έβλεπα ένα καρφωμένο σε έναν σταυρό, ένα βωμό με γυμνά παιδιά να πετούν... η Εκκλησία φαίνεται σαν σαδομαζοχιστική λέσχη". Ο Toscani αποκάλεσε επίσης το Βατικανό "τη μεγαλύτερη ομοφυλοφιλική οργάνωση" και την "μεγαλύτερη ένωση που κυριαρχείται από άνδρες" στον κόσμο, και απεύθυνε έκκληση στις γυναίκες να ζητήσουν "ίσα δικαιώματα". Αποκάλεσε τον Πάπα Παύλο "δολοφόνο" γιατί ήταν κατά της χρήσης του προφυλακτικού στην Αφρική.

O Toscani έχει επίσης, καταδικαστεί σε πρόστιμο 8 χιλιάδων ευρώ για προσβλητικά σχόλια που έκανε, πάντα από τα μικρόφωνα της La Zanzara, κατά του Matteo Salvini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου