Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Νίκη Κεραμέως για αναπληρωτές, πιστώσεις, πρότυπα και πειραματικά

 

KerameusYp
Αναπληρωτές, Πιστώσεις αναπληρωτών, πρότυπα και πειραματικά: Η Υπουργός  Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα άρθρα 62 και 63 του πολυνομοσχεδίου Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της στη Βουλή αναφέρθηκε στις δύο ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τη γενική παιδεία, τις πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών και  για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία
Πέρα από την διάταξη για το άσυλο εισηγούμαστε και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων θετικών και αναγκαίων στην κατεύθυνση της επίλυσης επειγόντων ζητημάτων ενόψει της έναρξης του νέου διδακτικού και ακαδημαϊκού έτους.

Ενδεικτικά στο άρθρο 62 προβλέπουμε ρύθμιση για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών που είναι αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών σε αναπληρωτές καθηγητές με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Η ρύθμιση προβλέπει τη χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένω ακριβώς να μπορέσει η χρονιά να ξεκινήσει με πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Επίσης, το άρθρο 63 περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία που εξασφαλίζουν την παραμονή των εκπαιδευτικών που ήδη υπηρετούν στα σχολεία αυτά και για το προσεχές σχολικό έτος ενόψει της επανεξέτασης του συνολικού πλαισίου των προτύπων και πειραματικών σχολείων.
Όπως ξέρετε δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προεκλογικά ήταν η ενίσχυση του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, αυτών των νησίδων αριστείας και καινοτομίας. Ετοιμάζουμε λοιπόν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στα σχόλια αυτά και δίνουμε παράταση, προσωρινή ενός έτους, προκειμένου ακριβώς να ετοιμαστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των προτύπων και πειραματικών σχολείων.
dictyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου