Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Γεωργιάδης: "Εγώ αν πάω στο Πανεπιστήμιο θα με κάψουν ζωντανό"



Άσυλο βίας της άκρας αριστεράς έχει γίνει το πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής. "Εγώ αν πάω στο πανεπιστήμιο θα με κάψουν ζωντανό" είπε εν μέσω θυελλώδους αντίδρασης με βουλευτές του Σύριζα στην Ολομέλεια της Βουλής.
"Είστε ψεύτες και υποκριτές. Δεν υπάρχει άσυλο ιδεών. Υπάρχει η βία της άκρας αριστεράς όποιος δεν είναι δικός τους τον δέρνουν, τον σπάνε στο ξύλο και τον καίνε κυρία Αναγνωστοπούλου (σ.σ. η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου)".

Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την διάταξη Κεραμέως για το άσυλο λέγοντας ότι φέρνει την πραγματική υπεράσπισή των ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια. "Γιατί σήμερα κάποιοι  ασκούν σωματική βία  και με αυτή ελέγχουν όλο το πανεπιστήμιο".
Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως η διάταξη για το άσυλο αφορά το υπουργείο του υπό την έννοια πάταξης του παραεμπορίου. Και απευθυνόμενος κυρίως στην πτέρυγα του Κινήματος Αλλαγής και προσωπικά στον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη είπε: "Αναρωτιέμαι όσοι συνάδελφοι δεν ψηφίσετε την τροπολογία της κ. Κεραμέως τι ακριβώς προτείνετε να κάνουμε για το παραεμπόριο στην Πατησίων. Κύριε Καμίνη λυπάμαι που έρχεστε με ιδεοληψία για το θέμα αυτό. Γιατί ξέρετε πολύ καλά τι κάνουν. Είναι απλωμένα όλα τα παράνομα στο πεζοδρόμιο και αυτοί που τα πουλάνε είναι μέσα στα κάγκελα, και τι κάνουν; Ένα βήμα πίσω και χαμογελάνε στα ελεγκτικά όργανα. Κανείς δεν μπορεί να τους συλλάβει και να κάνει κατάσχεση. Κι εσείς τι θέλετε να κάνετε; Να προστατεύσετε  τους λαθρέμπορους; Γιατί ως προς την  υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν υπάρχει καμία αλλαγή".
Μαρία Νταλιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου