Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Οι πολιτικές αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας



«Οι πολιτικές αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας», δήλωσε ο Ζελένσκι.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας με 75 τοις εκατό κ. Ζελένσκι γύρισε την πλάτη του στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για τις μεθοδεύσεις του στο ουκρανικό ζήτημα. Ένα ζήτημα πού έχει οδηγήσει σε σχίσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία και έγινε κατά παραγγελία των Αμερικανών
Χθες, ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας έτυχε θερμής υποδοχής στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. «Οι πολιτικές αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας», δήλωσε ο Ζελένσκι, ενώ ο Πατριάρχης επανέλαβε την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραχώρησε αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία είχε χαρακτηριστεί σχισματική από το Πατριαρχείο Μόσχας, καθώς η γεωπολιτική σύγκρουση παρέσυρε και τις Εκκλησίες των δύο γειτόνων. Αντιδρώντας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διέκοψε κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο μεγαλύτερο σχίσμα του χριστιανικού κόσμου έπειτα από εκείνο του 1554. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε απαξιωτικά για το Οικουμενικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζοντάς το «τουρκική ενορία», ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έπλεξε το εγκώμιο του κ.κ. Βαρθολομαίου.
kathimerini.gr

orthodoxostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου