Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Εξώδικο στη Νίκη Κεραμέως για τη διαδικασία των πρυτανικών εκλογών στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας


 
Στη σκιά εξώδικων δηλώσεων διεξάγονται αύριο, Τετάρτη, οι πρυτανικές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με δύο υποψήφιους πρυτάνεις και εννέα υποψήφιους αντιπρυτάνεις. Τελευταία εξέλιξη είναι η κατάθεση εξώδικης δήλωσης του πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή του π. ΤΕΙ και απορριφθέντα υποψήφιο για τη θέση της Πρυτανείας, Στέργιο Γκανάτσιο, ο οποίος χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως «παράνομη». Αναλυτικότερα, στην εξώδικη δήλωση μετά διαμαρτυρίας, ενστάσεως και επιφυλάξεως, ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής, που έστειλε ο κ. Γκανάτσιος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αντώνη Τουρλιδάκη, ζητά από τον Πρύτανη να προχωρήσει στην αναβολή των επικείμενων εκλογών με την ανάκληση της σχετικής προκήρυξης. Παρόλα αυτά, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τόσο η πρυτανεία του ιδρύματος όσο και η εφορευτική επιτροπή κινούν κανονικά τις διαδικασίες των εκλογών, στην οποία ψηφίζουν 370 καθηγητές.

«Ο κ. Γκανάτσιος, στην ουσία, ζητάει την αναβολή των εκλογών . Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι εκλογές πρέπει να προχωρήσουν κανονικά. Εγώ τηρώ τη νόμιμη διαδικασία. Προκήρυξα τις εκλογές έγκαιρα, όρισα εφορευτική επιτροπή και η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική. Εγώ ακολούθησα όλα τα απαραίτητα βήματα που έπρεπε, ενώ και η εφορευτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει τις εκλογές, αφού το εξώδικο δεν αποτελεί κάποια δικαστική παρέμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά στο «e-ptolemeos.gr», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκης, προσθέτοντας πως είναι λυπηρό όπως εξελίσσεται η διαδικασία, αφού όντως θα μπορούσαν οι δύο απορριφθέντες υποψήφιοι να είναι υποψήφιοι αλλά το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. Θυμίζουμε ότι δύο πρόσωπα είναι τελικά υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη: ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Γεώργιος Μαρνέλλος. Για τις θέσεις των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η εφορευτική επιτροπή ανακήρυξε υποψήφιους τους κ.κ.: • Γαργαλιάνο Σταμάτιο του Πέτρου • Ζιώγα Ιωάννη του Χρήστου • Ηλιάδου Σοφία του Σταύρου • Ιορδανίδη Γεώργιο του Δημητρίου • Μαρόπουλο Στέργιο του Νικολάου • Μητλιάγκα Παρασκευή του Γεωργίου • Σαριαννίδη Νικόλαο του Σάββα • Σπύρτου Άννα του Δημητρίου • Χαριτούδη Γεωργία του Αποστόλου. Οι εκλογές θα γίνουν 21-8-2019, ημέρα Τετάρτη και τυχόν επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν 22-8-2019, ημέρα Πέμπτη, με μία κάλπη στο χώρο του μεγ. Αμφ. του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κ. Καραμανλή & Λυγερής) από τις 8.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.».
Θεοδουλίδης: «Στόχος η ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου»
Ο υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων του στη διαδικασία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Οι αυριανές πρυτανικές εκλογές σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το διευρυμένο, μεγάλο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που προήλθε από τη συγχώνευση των δύο ανώτατων ιδρυμάτων της περιφέρειάς μας. Μετά από μια μακρά και κατά διαστήματα, ταραχώδη προεκλογική περίοδο, καλείται το εκλογικό σώμα να εκφραστεί και να αποφασίσει για την επόμενη διοίκηση, Πρύτανη και Αντιπρυτάνεις. Όποια και αν είναι αυτή, ευελπιστώ ότι θα δουλέψει σκληρά με τη βοήθεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού, για την ισχυροποίηση όλου του Πανεπιστημίου στον ακαδημαϊκό χάρτη, ώστε αυτό να παίξει τον πολλαπλό του ρόλο, τον εκπαιδευτικό, τον ερευνητικό, τον πολιτιστικό και κυρίως τον αναπτυξιακό».
Μαρνέλλος: «Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή ξεκινάει για το Πανεπιστήμιο»
Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη, Γιώργος Μαρνέλλος, στη δήλωσή του στο «e-ptolemeos.gr», τόνισε πως: «Σήμερα μια νέα ελπιδοφόρα εποχή, ξεκινάει για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συναισθανόμενος την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω απέναντι στους συναδέλφους και στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καλώ τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας όλοι μαζί ενωμένοι, να εργαστούμε συστηματικά, για ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε».

https://www.dictyo.gr/index.php/categories/item/60767-eksodiko-sti-niki-kerameos-gia-ti-diadikasia-ton-prytanikon-eklogon-sto-pan-dyt-makedonias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου