Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ο εκλογικός νόμος το επόμενο μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκεται για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να προετοιμάζεται για τις επόμενες μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Συγκεκριμένα το διάστηµα από τις 21 Αυγούστου (όταν και επαναλειτουργεί η Βουλή) έως τα τέλη του έτους αναµένεται να είναι πυκνό όσον αφορά στο σκέλος της κατάθεσης νοµοσχεδίων.
Εως τα µέσα Σεπτεµβρίου αναµένονται στη Βουλή η ψήφος των αποδήµων, που έρχεται ως αυτοτελές νοµοσχέδιο -πλήρως αποσυνδεδεµένο από τις µετέπειτα διεργασίες για την κατάργηση της απλής αναλογικής- µε στόχο να αποσπάσει την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, αλλά και ο αναπτυξιακός νόµος, που είναι σχεδόν έτοιµος και αποσκοπεί στην απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδοτήσεων, ώστε να προλειάνει το έδαφος για την προσέλκυση µακροπρόθεσµων επενδύσεων.
Μάλιστα θα υπάρξει τρίτος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο (οι προηγούμενες δύο ήταν το φορολογικό νομοσχέδιο και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου).

Προετοιμασία για το πρώτο κρας τεστ με τους ξένους ηγέτες

Την ίδια ώρα το πρωθυπουργικό επιτελείο, το οποίο ενισχύεται με τον Δημήτρη Τσιόδρα στο ρόλο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα κληθεί να προετοιμάσει το έδαφος για τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καθώς και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
Τέλος εντός των ηµερών αναµένεται να οριστικοποιηθούν, εξάλλου, και οι επαφές που αναµένεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεµβρίου, στο περιθώριο της συµµετοχής του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωµένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου