Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Γκρεμίζεται το άβατον…


Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης, Δημοσιογράφος
Μεγάλη επιχείριση εκκαθάρισης
της «ΚΟΠΡΟΥ ΑΝΟΜΙΑΣ»
στα άντρα των Εξαρχείων
Με την ελπίδα ότι θα φτάσει ως το τέλος η ντροπιαστική “κατοχή” στο κέντρο των Αθηνών από τις δυνάμεις εγκληματικών στοιχείων, χαιρετίζουμε την έναρξη των “εκκαθαρίσεων”. Αν όμως και τώρα ξανά εγκαταλειφθεί το ξήλωμα της αναρχίας, οι κουκούλες και οι μολότοφ θα πάρουν το παράσημο της αιωνιότητας!!!
Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην πλατεία στα Εξάρχεια.

Δεκάδες άνδρες της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μπήκαν σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων (το ένα μάλιστα βρίσκεται στην οδό Σπύρου Τρικούπη). Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, ενώ τα σπίτια, εξετάζονται εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας συμμετέχουν η Δίωξη Ναρκωτικών αλλά και άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, όπως και ελικόπτερο.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί άτομα στα τρία κτίρια και γίνονται προσαγωγές μεταναστών που υπολογίζονται περισσότεροι από 130.
H πλειοψηφία τους έχει καταγωγή από τη Συρία.
Αναλυτικά, από την κατάληψη της Σπύρου Τρικούπη 17 βγήκαν περίπου 60 μετανάστες.
Ενώ από αυτήν της Σπύρου Τρικούπη 19 βγήκαν περίπου 70.
Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που εκκενώνονται.
Έγιναν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες και δόθηκαν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους.
Από την κατάληψη ΓΚΑΡΕ στην Καλλιδρομίου βγήκαν 3 μετανάστες, ενώ είναι η 4η φορά που εκκενώνεται το συγκεκριμένο κτίριο.
Τέλος, στην κατάληψη ΡΟΣΑ ΝΕΡΑ στην οδό Ασημάκη Φωτήλα 18 δεν βρέθηκε κανένας.
Mετά την αστυνομική επιχείρηση με την απομάκρυνση των μεταναστών, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν μπει στα κτίρια και καθαρίζουν. Η ΕΛΑΣ παραμένει στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.
Σκοπός του σχεδίου της Αστυνομίας, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι αφενός να πληγούν τα κυκλώματα των –κυρίως– αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου