Γράφει η Γεωργία Φλέσσα,
Συντονίστρια Μεσσηνίας,
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ,
Τις τελευταίες δεκαετίες ζούμε μια πρωτόγνωρη αποσταθεροποίηση και αποδιοργάνωση της παραγωγικής δομής και ανάπτυξης της Χώρας.Αντιλαμβανόμαστε ότι τα αποτελέσματα καταστροφής των πρωτογενών, δευτερογενών και τριτογενών δομών παραγωγής δεν ήταν τυχαία.Αποτελούν απόρροια πολιτικών αποφάσεων που ευνοούν την κατάπτωση της οικονομίας και κατ επέκταση της ζωής του λαού αυτής της υπέρλαμπρης κατα τα άλλα Χώρας.
Το κόμμα Πατριώτες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου έχει καταρτίσει σχέδια ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας της Χώρας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος με σκοπό την ενίσχυση των συνοριακών περιοχών αλλά και των περιοχών που έχουν αποδεκατιστεί οικονομικά και κοινωνικά με τα χρόνια.
Για να ζωντανέψει ο τόπος από γωνιά σε γωνιά, για να γεμίσει κάθε άκρη και κάθε σημείο από κοινωνική ευημερία, χρειάζεται να επιτευχθεί η ανάπτυξη παραγωγής σε κάθε σημείο.Ένας τομέας που η Ελλάδα χτύπησε λυσσαλέα εσκεμμένα μέσω πολιτικών αποφάσεων τα τελευταία έτη ήταν και είναι ο κλάδος της Κλωστουφαντουργίας. Ενας κλάδος που απασχολούσε χιλιάδες άτομα και έδινε ζωή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας.
Η κλωστοϋφαντουργία αποτελεί σημαντικό κλάδο της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας, ο οποίος περιλαμβάνει πολλούς επιμέρους υποκλάδους όπως της νηματουργίας, της υφαντουργίας, της πλεκτικής, της ένδυσης και άλλους τομείς που συνδέονται στενά μεταξύ τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας συμβάλλει με ποσοστό 15% περίπου στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας, ενώ απασχολεί 70.000 εργαζομένους. Συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που απασχολείται στον κλάδο της ένδυσης, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων προσεγγίζει τα 120.000 άτομα αντιπροσωπεύοντας το 28% περίπου των απασχολουμένων στην εγχώρια μεταποίηση.
Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ετοίμων ενδυμάτων κατατάσσουν τον ευρύτερο αυτό κλάδο ως το μεγαλύτερο εξαγωγικό της εγχώριας μεταποιητικής βιομηχανίας, αντιπροσωπεύοντας το 23% περίπου του συνόλου των εξαγομένων προϊόντων ή το 47% των εξαγομένων βιομηχανικών προϊόντων και συμμετέχοντας με ποσοστό 28% περίπου στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, αξιοποιώντας την εγχώρια πρώτη ύλη, το βαμβάκι.
Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα εμφάνισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τις δεκαετίες του ’60 και ’70, περίοδο κατά την οποία διατηρούσε ισχυρή θέση στην εγχώρια μεταποίηση. Έκτοτε, εισήλθε σε περίοδο ύφεσης, με σημαντική μείωση της εγχώριας παραγωγής και των επενδυτικών δραστηριοτήτων, με συνέπεια να οδηγηθεί σε συρρίκνωση και πολλές κλωστοϋφαντουργικές μονάδες να αναστείλουν ολοσχερώς τις εργασίες τους.
Το κόμμα των Πατριωτών έχει αποφασίσει να δημιουργήσει κρατικούς συνεταιρισμούς κλωστοϋφαντουργίας πρώτα σε περιοχές που έχουν βαλθεί από την οικονομική δυσπραγία και σχεδόν ερημώσει όπως είναι τα σύνορα της Χώρας αλλά και άλλες περιοχές.
Οι μικρές μονάδες κλωστοϋφαντουργίας που θα δημιουργηθούν θα κατασκευάσουν Ελληνικά προϊόντα προς κατανάλωση στην εγχώρια και εξωχώρια αγορά. Δημιουργώντας κρατικές τοπικές μονάδες παραγωγής θα αναγεννηθούν περιοχές που αυτή τη στιγμή πνέουν τα λοίσθια, χωριά και περιοχές θα ενισχυθούν από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα γεννήσει προϊόντα που θα ταξιδέψουν στα μήκη και τα πλάτη της γης με ελληνική ταυτότητα ενώ η αγροτική παραγωγή θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό.
Το Ελληνικό βαμβάκι και οι πρώτες ύλες νηματουργίας θα αποκτήσουν την αίγλη που τους αξίζει και η Χώρα θα εισακουστεί στα πέρατα του κόσμου από άκρη σε άκρη για τα προϊόντα που θα έχουν σχέδιο και ταυτότητα Ελληνική.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κρατικές μονάδες παραγωγής θα ξεπηδήσουν σε περιοχές που έχουν ήδη μελετηθεί, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και οι κάτοικοι θα αρχίσουν ξανά να χτίζουν την ζωή τους σε καλύτερες βάσεις αλλά και την ζωή των παιδιών τους.
Μπορούμε και ελπίζουμε για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Οι Πατριώτες με σχέδιο και θέληση πάμε κόντρα στις αποφάσεις διάλυσης και μετατροπής της Χώρας και των Ελλήνων σε δουλοπάροικους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου