Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στηρίζει το ψήφισμα της κας. Καρυστιανού και την κατάργηση του Νόμου περί (ΜΗ) Ευθύνης Υπουργών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024


Η κα. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, δεν έχει σχέση με το κόμμα μας.

Όμως είδαμε την προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες της σε ένα θέμα που αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη Δημοκρατία μας εδώ και δεκαετίες, και που κανένα κόμμα ή κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει πραγματικά να αλλάξει: είναι ο -για εμάς απαράδεκτος- Νόμος περί (ΜΗ) Ευθύνης Υπουργών (με εισηγητές τους Ε. Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ, Π. Παυλόπουλο της ΝΔ και με υπερψήφιση από τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς).

Το ακόλουθο ψήφισμα της κας Καρυστιανού είναι ξεκάθαρο, και καθώς είναι και μία από τις πάγιες θέσεις μας από το 2012, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ προτείνει στους πολίτες που συμφωνούν, να το υπογράψουν εδώ: https://www.change.org/p/τραγωδια-τεμπη-2023

Στις θέσεις μας για την Κάθαρση, μεταξύ άλλων υποστηρίζουμε:

Κατάργηση του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών
Ειδικό 7μελές δικαστήριο υποθέσεων διαφθοράς
Κατάργηση της υποχρέωσης της Δικαιοσύνης να στέλνει στη #Βουλή όσες υποθέσεις αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θέλει να εκφράζει την απογοήτευση και την καταδίκη της για την απαράδεκτη αντιμετώπιση της κας. Καρυστιανού από ορισμένους φορείς της πολιτείας, κυβερνητικούς ή διοικητικούς. Τής ευχόμαστε να παραμείνει δυνατή, διότι ο πόνος ενός γονέα που έχει χάσει το παιδί του είναι δυσβάσταχτος.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να βρουν δικαίωση όλα τα θύματα του στυγνού κρατισμού, της λαμογιάς και της κομματοκρατίας, μέσα από την ψήφο των συνειδητοποιημένων πολιτών, που θα χτίσουν μία άλλη Βουλή, με αξιόλογους και ηθικούς πολιτικούς εκπροσώπους, που θα μεταρρυθμίσει το Σύνταγμα με ισχυρούς θεσμούς, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο και την ισορροπία στην άσκηση των εξουσιών, σε μια σοβαρή Δημοκρατία.

Εθνική Επιτροπή
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
#Κοινότητα_Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου