Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

NIKH: Εκδηλώσεις Κόνιτσα

 Δελτίο Τύπου,

26 - 02 - 2024,




Στις λαμπρές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής πόλης της Κόνιτσας από την οθωμανική σκλαβιά συμμετείχαν οι Βουλευτές της ΝΙΚΗΣ: Ασπασία Κουρουπάκη, Νικόλαος Βρεττός και Σπυρίδων Τσιρώνης.


Ανήμερα της επετείου συμμετείχα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που ακολούθησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην θέση «Αη Γιάννης» όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Οι τρείς Βουλευτές της ΝΙΚΗΣ παρακολούθησαν την κεντρική εκδήλωση για τα 111α Ελευθέρια της Κόνιτσας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαος Αναστασόπουλος.

Αμέσως μετά καμάρωσαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Κόνιτσας η οποία πραγματοποιήθηκε υπό ισχυρή βροχόπτωση .

Σε σχετικές δηλώσεις τους εξήραν το αγωνιστικό φρόνημα των προγόνων μας, οι οποίοι μετά από πεντέμισι αιώνες τουρκικού ζυγού απέκτησαν την ελευθερία τους ενώ επεσήμαναν ότι τα ιστορικά γεγονότα εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα στο σήμερα λόγω της ιδιότυπης πνευματικής σκλαβιάς που έχει ενσκήψει στην Πατρίδα μας.

Οι Βουλευτές της ΝΙΚΗΣ: Ασπασία Κουρουπάκη, Νικόλαος Βρεττός και Σπυρίδων Τσιρώνης στο πλαίσιο στης επίσκεψής τους στην

Κόνιτσα συναντήθηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής και τοπικά στελέχη της ΝΙΚΗΣ, επισκέφτηκαν την οικία του Οσίου Παϊσίου και την Ιερά Μονή Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου