Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

 Γράφει ο Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου,



Οι Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι την σχεδίαζαν από το καλοκαίρι του 1995 ! Και φρόντισαν να εξελιχθεί σε μια περίοδο που μόλις είχε αναλάβει ο Σημίτης.

Η κρίση δεν ξεκίνησε από την τοποθέτηση Ελληνικής Σημαίας στα Ανατολικά Ίμια από τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, αλλά από την αποστολή Ελληνικής φρουράς στα Ανατολικά Ίμια και την δήλωση Πάγκαλου ότι δεν θα αποσύρει τους στρατιώτες και δεν θα αποσύρει τη Σημαία.

Δυστυχώς όλα οφείλονται σε μια παρεξήγηση. Η συζήτηση μεταξύ Σημίτη και Λυμπέρη (τότε Α ΓΕΕΘΑ) διεξήχθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ
ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ
Ο Λυμπέρης έστειλε στρατό μόνο στην Ανατολική Ίμια και άφησε την Δυτική ανοχύρωτη.
Και οι Τούρκοι έξυπνα εκμεταλλεύτηκαν το ελληνικό λάθος κατέλαβαν την Δυτική.
(02.00 της 31ης Ιανουαρίου 1996)

Κατόπιν επηκολούθησε η παρεμβολή Χόλμπρουκ και καταλήξαμε στο ντροπιαστικό NO TROOPS-NO SHIPS-NO FLAGS.

Άλλο λάθος. Η αποστολή ελικοπτέρου για να διαπιστώσει αν οι Τούρκοι είχαν αποβιβασθεί στα Δυτικά Ίμια υπό άκρως δυσμενείς συνθήκες, που κατέληξε στην τραγωδία των Βλαχάκου, Καραθανάση και Γιαλοψού.

Το ερώτημα αν το ελικόπτερο έπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών ή το χτύπησαν οι Τούρκοι δεν έχει λυθεί και ούτε θα λυθεί.

Μετά ο Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους, αργότερα υπέγραψε την Συνθήκη της Μαδρίτης.

Τον Ιούλιο του ’97 όπως αποκαλύφθηκε ο Σημίτης υπέγραψε το συμφωνητικό που του έδωσαν οι Αμερικάνοι με «κλειστά τα μάτια».

Η θλιβερή συνέχεια είναι γνωστή. Γκρίζες ζώνες, γαλάζια Πατρίδα, Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και σε συνέχεια «Συνθήκη των Αθηνών» όπως συνέταξαν οι Αμερικάνοι και υπέγραψε ο Μητσοτάκης !

Το παρόν εξελίσσεται ακόμη χειρότερο. Φόβος ότι ο Μητσοτάκης έχει δεχθεί Τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο – γι’ αυτό δεν προχωρεί στο κυριαρχικό μας δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. και υποχωρήσεις στην ΑΟΖ μας – γι’ αυτό δεν τολμά να καταθέσει χωροταξικό της θάλασσάς μας και… μας στέλνει η ΕΕ… κατηγορούμενους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Και ο Ελληνικός Λαός κοιμάται και ασχολείται με τον… γάμο των ομοφυλοφίλων !!!

ΥΓ1: Έχω στην κατοχή μου χάρτη Ιταλικό που δείχνει ξεκάθαρα ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά.

ΥΓ2: Προς τιμήν των ηρώων των Ιμίων βαπτίσαμε τρία νεογέννητα της Καλύμνου στα ονόματα των Βλαχάκου-Καταθανάση-Γιαλοψού. Εγώ βάπτισα τον Έκτορα στη μνήμη του νεότερου. Τώρα είναι ένας λεβέντης 22 ετών.

ΥΓ3: Γιατί ανάγκασαν τον βοσκό να μην βόσκει τα πρόβατά του στα Ίμια ; Γιατί του κόψανε το βοήθημα ; Για να μην έχουν οικονομική δραστηριότητα τα ΙΜΙΑ άρα ΟΧΙ ΑΟΖ ;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου