Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί "Φωνή Λογικής", γιατί Αφροδίτη Λατινοπούλου;

 Γράφει ο Γιώργος - Αθανάσιος Τσουκαλαδάκης,



Με ρωτάνε φίλοι μου πως πιστεύω πως θα πάει η Λατινοπούλου και η Φωνή Λογικής στις ευρωεκλογές.
Για πέντε λόγους πιστεύω πως θα πάρει λογικά πάνω από 2% ενώ θεωρώ πολύ πιθανή ακόμα και την είσοδό της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ στο ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
1ος λόγος: Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε σχεδόν μισή μονάδα (0,43%) κατεβαίνοντας ολομόναχη με κόμμα που είχε ιδρυθεί μόλις ένα μήνα και αρκετός κόσμος δεν είχε προλάβει να συνδέσει - ταυτίσει το κόμμα της με το πρόσωπό της.
2ος λόγος: Το καλοκαίρι δεν είχε πλάι της στελέχη με κάποιο ''ειδικό πολιτικό βάρος'' ή με σχετική αναγνωρισιμότητα εν αντιθέσει με τώρα που το ευρωψηφοδέλτιό της θα είναι γεμάτο από πρώην στελέχη της Ν.Δ., πετυχημένους επιστήμονες και επιχειρηματίες.
3ος λόγος: Στις εθνικές εκλογές αρκετός κόσμος ψηφίζει σχεδόν αποκλειστικά για διακυβέρνηση ενώ στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι περισσότερο διαμαρτυρίας άρα εξ ορισμού ευνοούνται μικρότερα κόμματα αφού η ψήφος είναι πολύ πιο ''ελεύθερη''.
4ος λόγος: Δεξιά της Ν.Δ. πέραν του Βελόπουλου που σαφώς ανεβαίνει και μπορεί να τον δούμε με κανένα 8% αν όχι παραπάνω, η ΝΙΚΗ κινείται σε χαμηλές πτήσεις, οι δε Σπαρτιάτες έχουν μεγάλες απώλειες με τα καραγκιοζιλίκια τους καθώς έχουν χάσει και μεγάλο μέρος της δυναμικής τους. Ρόλο παίζει φυσικά και το κλείσιμο του you tube του κασιδιάρη που πλέον δεν έχει καμία επικοινωνία με τον κόσμο. Εμφιετζόγλου και ο συνασπισμός του κυριολεκτικά δεν υπάρχουν πουθενά, ενώ ο Μπογδάνος μετά το προσωπικό του στραπάτσο στην Αθήνα δήλωσε πως τέρμα η πολιτική γι αυτόν. Η δε Δημιουργία προσπαθεί να βρει βηματισμό με απώλειες πολλών και σημαντικών στελεχών και με έναν εντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό πρόεδρο.
Αντίθετα, η Αφροδίτη με σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο από την επόμενη μέρα των εκλογών έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Φανταστείτε πως ενώ είναι μακράν το νούμερο ένα πολιτικό account σε όλα τα social (πλην του πρωθυπουργού), ενώ από τον Ιούνιο έως τώρα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δύναμή της, άρα και αυτούς που την ακούνε. Η δε αναγνωρισιμότητα της πλησιάζει αν δεν ξεπερνά πολλούς βουλευτές δεκαετιών της Ν.Δ.
5ος και κυριότερος λόγος: Η Ν.Δ. στρίβοντας τόσο άτσαλα το τιμόνι πιο αριστερά από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ (ο συριζα δεν είχε τολμήσει να νομιμοποιήσει λαθρομετανάστες, ούτε να φέρει γάμο + υιοθεσία από τα ΛΟΑΤΚΙ), έχει απογοητεύσει βαθιά αν όχι έχει πάρει διαζύγιο με μεγάλο μέρος της παραδοσιακής της βάσης που πλέον πολιτικά είναι ορφανό. Ταυτόχρονα έτσι έχει αφήσει όλο το χώρο δεξιότερά της ορθάνοιχτο για μεγάλες εκπλήξεις.
Η Αφροδίτη ως σπλάχνο της παράταξης της Ν.Δ., με αρκετά στελέχη παραδοσιακούς νεοδημοκράτες και με θέσεις που την διαφοροποιούν από ακροδεξιά κόμματα (στήριξη σε Ουκρανία, φανατικά υπέρ του Ισραήλ) σφόδρα αντίθετη στο λαθρομεταναστευτικό και φυσικά στην υιοθεσία, κερδίζει καθημερινά πόντους ως μία αξιόπιστη συντηρητική εναλλακτική για αρκετούς νεοδημοκράτες, ή για νεοδημοκράτες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν το πάει καλά.
Η αλήθεια είναι πως τέτοιες πολιτικές ευκαιρίες παρουσιάζονται πολύ σπάνια στο πολιτικό σκηνικό καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ε.Ε. (δεξιά έως ακροδεξιά στροφή) την ευνοεί σαφώς. Με λίγη τύχη θεωρώ πως θα αδράξει την ευκαιρία και θα κατορθώσει την είσοδο της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ στο ευρωκοινοβούλιο παρόλο τον αποκλεισμό που βιώνει (όπως όλα τα μικρά κόμματα από τα συστημικά ΜΜΕ).
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου