Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Προϋποθέσεις να αποκτήσουν οι Σαρακατσαναίοι της Βουλγαρίας την ελληνική ιθαγένεια

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ,

23 - 02 - 2024,



Προϋποθέσεις-δικαιολογητικά-επί αιτήσεων, για τους Σαρακατσαναίους ,που έχουν καταγωγή από την Βουλγαρία και θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια .

Ένα βήμα πριν την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας, στους Συναφλίτες μας Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ. ) και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας (Ο.Π.Σ.Σ.Β.), απέδωσαν καρπούς και οι πρώτοι φάκελοι για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας, στους ανθρώπους μας στην Βουλγαρία που κατατέθηκαν στην ελληνική πρεσβεία της Σόφιας , βρίσκονται στο Τμήμα Ελληνικής Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την τελική επεξεργασία.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Σαρακατσαναίους, που έχουν καταγωγή από Βουλγαρία και κατοικούν στην Ελλάδα , και επιθυμούν να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια , να απευθυνθούν στην Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας , κυρία Αθανάσοβα Παναγιώτα και να στείλουν τα απαραίτητα έντυπα συμπληρωμένα στα στοιχεία:

Αθανάσοβα Παναγιώτα

(τηλέφωνο 0359878242304) office@karakachani.com και fkpdkb@gmail.com

Η Π.Ο.Σ.Σ. θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου