Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ορθοδοξία –Εθνικισμός: Η συμπόρευση που θα σώσει το έθνος των Ελλήνων

Γράφει ο Μπουγάς Τρύφων,

Μέλος ΕΣ του Εθνικού Μετώπου,



Tώρα που τα ψέμματα τελείωσαν και έπεσαν οι μάσκες, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Οι εθνικιστές ήταν πάντοτε άρρηκτα συνδεδεμένοι με την Εκκλησία, αλλά και τις παραδόσεις όπως και τον πνευματικό προσανατολισμό που πρεσβεύουν. Δυστυχώς οι υψηλές βαθμίδες της ιεραρχίας που διαβρώθηκαν, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της διαπλοκής τους με το πολιτικό σκηνικό, διευκόλυναν την αποκοπή της από το ποίμνιο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε όχι μόνο σε νομοσχέδια, όπως αυτό που πέρασε η νεοφιλελέ κυβέρνηση, αλλά και σε μια ευρύτερη απομάκρυνση του κόσμου από κοντά της.

Για να καταλάβουμε όμως τη στόχευση που είχε το πολιτικό σύστημα και πώς ήθελε να αλλοιώσει και να κλείσει οποιαδήποτε φωνή ήταν ενάντια στις επιδιώξεις της παγκοσμιοποίησης, αφού οι πολιτικάντηδες στη χώρα μας, από το φάσμα του…δημοκρατικού τόξου, τούτη την επιδίωξη είχαν και εξακολουθούν να έχουν, οφείλουμε να σκύψουμε σε ένα απόσπασμα, από μια ομιλία του Μακαριστού Χριστόδουλου, προς τους Έλληνες εφοπλιστές. 

Σ’ ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό απόσπασμα από εκείνη του την ομιλία, ο τελευταίος πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης της πατρίδος μας, ανέφερε: «Θα κάναμε ένα ακόμη σοβαρό βήμα αν καταλαβαίναμε ότι ανατρέποντας το ταυτοτικό στοιχείο των Ελλήνων (κοινή πίστη, κοινή γλώσσα, κοινή παιδεία), θα γίνουμε αμέσως έθνος με ημερομηνία λήξεως. Έχοντας απορρίψει με τόση ανεμελιά την ταυτότητα μας, αυτό που μας διακρίνει και μας συνέχει, πόσα χρόνια λέτε ότι θα επιζήσουμε; Πόσες γενεές θα επιβιώσουμε αν αποκτήσουμε μια Πολιτεία που παύει να στηρίζει πίστη, γλώσσα και παιδεία του έθνους»;

Μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νομοσχεδίου, για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, έπεσε το προσωπείο εκείνων που παρευρισκόντουσαν σε Λειτουργίες και άλλες θρησκευτικές δραστηριότητες, μόνον και μόνον για να μαζέψουν ψήφους. Ήταν εκεί που συγκεντρώνεται το ποίμνιο, ο κατάλληλος τόπος, για να ξεγελάσουν και να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Κι ήταν δυστυχώς μεγάλο μέρος των ευρισκόμενων σε υψηλές βαθμίδες της Εκκλησίας, που τους επέτρεψε να το πράξουν.

Τι ήθελε να πει ο Χριστόδουλος είναι ολοφάνερο και ασφαλώς όσα ανέφερε, προφανώς κόστισαν και τη ζωή του. Ένας πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης, που φώτιζε τον μοναδικό δρόμο της επιβίωσης μας ως έθνους. Ένας άνθρωπος φωτισμένος, που μιλούσε για την παράδοση, δίχως να κάνει διαχωρισμό των αρχαίων χρόνων, διότι γνωρίζει ακριβώς την αξία, όλης της πνευματικής και φιλοσοφικής κληρονομιάς. Ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση, που γνώριζε, πως η Εκκλησία, για αιώνες, διέσωσε και διαφύλαξε μεγάλο μέρος της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, στους κόλπους της. Πάνω απ’ όλα ένας ιεράρχης που μιλούσε για ταυτοτικό στοιχείο που πρέπει να διατηρηθεί, βασισμένο, πάνω στους τρεις πυλώνες της πίστης, της γλώσσας και της παιδείας. Οι παγκοσμιοποιητές γνωρίζουν πολύ καλά, πως ο μόνος πολιτισμός που μπορεί να αποτρέψει τα σκοτεινά τους σχέδια, είναι ο ελληνικός, γι’ αυτό και τέθηκε ως απόλυτος στόχος. Η εξαϋλωση των θεμελίων του ελληνικού πολιτισμού, κάτι που έχουν καταφέρει, μέσω των διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων και κομμάτων, οι άνθρωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ήταν ένα βασικό μέλημα. Κι αυτό θα το κατάφερναν μόνον αν αποκόψουν εντελώς τον λαό από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία. 

Τώρα που όλα έγιναν ξεκάθαρα, το ποίμνιο γνωρίζει πως ο μοναδικός χώρος που πραγματικά εκπροσωπεί την Πίστη μας και την Ορθοδοξία, αλλά πάνω απ’ όλα που πορεύεται πάνω στις αρχές και τις αξίες που άφησε σαν παρακαταθήκη ο Μακαριστός Χριστόδουλος, είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός. Γι’ αυτό και εμείς σαν Εθνικό Μέτωπο, έχουμε την άμεση προτεραιότητα και μέσω δράσεων, αλλά και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων που γίνονται στα γραφεία μας, να ενισχύσουμε και ν’ αναδείξουμε την δύναμη αυτής της πολύ σφιχτής σχέσης, που πηγάζει όχι από ψηφοθηρικό συμφέρον, αλλά από την πραγματική ταύτιση της θρησκείας μας, με τον τρόπο αντίληψης των εθνικιστών, για την επιβίωση του Γένους των Ελλήνων.   

Η Εκκλησία δίπλα στο Λαό 

Οι Έλληνες δίπλα στην Εκκλησία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου