Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στα γραφεία της ΔΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»



Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς συνάντηθηκε σήμερα (26-03-2018) στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στους Αγ. Σαράντα, την Νομικό Σύμβουλο του Τμήματος Νομοθεσίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Α.Σ.Ε. (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) κα. Sarah McGuckin. Παρόν στην συνάντηση ήταν και η Διευθύντρια του Ομίλου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία, κα. Elsa Ballauri γνωστή στο ευρύ αλβανικό κοινό από τις συχνές τοποθετήσεις στα ΜΜΕ, υπερασπίζοντας τις μειονότητες και άλλες ευαίσθητε κοινωνικές ομάδες.

Στην δίωρη συζήτηση ο κ. Παππάς τους ενημέρωσε για τα προβλήματα της ΕΕΜ και τους παρουσίασε τις προτάσεις της Ομόνοιας για τους Εφαρμοστικούς Νόμους για τη «Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία», εστιάζοντας σε τρία σημαντικά άρθρα του νόμου πλαισίου: 1. Τον αυτοπροσδιορισμό (Άρθρο 7) 2. Για την Παιδεία (Άρθρο 13) 3. Για τη χρήση της μειονοτικής γλώσσας (Άρθρο 15).
Η κα. McGuckin διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ομόνοιας πως ο Οργανισμός παρακολουθεί τα εκτεινόμενα στην Αλβανία και ότι τα αιτήματα της Ομόνοιας θα εξεταστούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου