Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ανελέητο δούλεμα στον Πολάκη για το λάθος στην πρόσθεση

Αστοιχείωτος ή απλώς βλαξ;» και «πόσα εκατομμύρια είναι ένα δισ.;» αναρωτιούνται στο twitter περιπαίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - Η διπλοεγγραφή που παραδέχτηκε ο ίδιος, ξύπνησε μνήμες των διπλών βιβλίων που τηρούσε ως δήμαρχος Σφακίων

Αποδέκτης πολυάριθμων καυστικών χιουμοριστικών σχολίων και «κραξίματος» έγινε ο Παύλος Πολάκης για το παιδαριώδες σφάλμα αριθμητικής που έκανε κατά τον υπολογισμό της «τρύπας» στο ταμείο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι προσέθεσε δύο φορές ένα ποσόν 89 εκατ. ευρώ, αδυνατώντας να εξηγήσει επαρκώς τον τελικό λογαριασμό που είχε αρχικώς παρουσιάσει. Υπό την πίεση μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στρίμωξαν τον κ. Πολάκη στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η οποία ερευνά υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναγνωρίσει το σφάλμα στους υπολογισμούς του.


Σύμφωνα δε με τον κ. Γιώργο Γεωργαντά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 167 εκατ. ευρώ. Αυτό που έκανε ο Παύλος Πολάκης ήταν να μεταφέρει έσοδα μιας χρονιάς στην επόμενη με αποτέλεσμα να εκτινάξει πλασματικά την διαφορά εσόδων-εξόδων του ΚΕΕΛΠΝΟ σε 230 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως κάνατε διπλοεγγραφή στα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς. Το ταμειακό υπόλοιπο καταγράφεται ως έσοδο την χρονιά που επετεύχθη και δεν καταγράφεται ως έσοδο και την επομένη όπως κάνατε εσείς. Τα 166,2 εκατ. ευρώ από τα 230 του κ. Πολάκη έχουν διπλοεγγραφεί. Αρα από το αρχικό ποσό πρέπει να αφαιρεθεί. Ούτε ο καραγκιόζης κάνει τέτοιες πράξεις».

Οι χρήστες στο twitter, ανώνυμοι και μη, δεν αναγνώρισαν ως «ελαφρυντικά» στον συνήθως λάβρο και ασυγκράτητο αναπληρωτή Υπουργό την κρητική αργκό, στην οποίαν εν είδει λεονταρισμού, κατέφυγε με εκφράσεις όπως «έχουν γίνει ταρζανιές», «θα γίνουν όλα νταντέλα», «στα Σφακιά λένε: 'Ξέρεις να κλέβεις; Ξέρεις να φυλάγεσαι; Τότε κλέψε'» κ.λπ.

Αντί επιείκειας ή ελέους, πολλοί θυμήθηκαν τα περιβόητα διπλά βιβλία που ο κ. Πολάκης τηρούσε ως δήμαρχος στον Δήμο Σφακίων, σε μια περίοδο που δεν είχε κατακτήσει ακόμη την πανελλήνια διασημότητα ως εις εκ των λαλιστέρων και πλέον μαχητικών υπερασπιστών του κυβερνητικού έργου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets που τρολάρουν τον... αμελή στο μάθημα της αριθμητικής Παύλο Πολάκη:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου