Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία



Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον Αμβρόσιο έχει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανέφερε πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία και υπεραμύνθηκε την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά.
Mιλώντας στον τ/σ «Κόντρα» τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο υποστηρικτικό σε ό,τι απασχολεί τους ανθρώπους, χωρίς όμως να έχει πολιτικές τοποθετήσεις.

Αυτό που σίγουρα προκαλεί αίσθηση είναι η τοποθέτησή του για τους ομοφυλόφιλους. Ο Χρυσόστομος ανέφερε ότι η ομοφυλοφιλία, είπε ότι είναι αμαρτία όμως «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία».
Αναφέρθηκε και στο θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, εξέφρασε τη στήριξη της Εκκλησίας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το θέμα είναι στην ευθύνη και μόνο των κυβερνώντων, των στρατιωτικών και των διπλωματών.
Ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές, ωστόσο σημείωσε «το νέο πρόγραμμα που κυκλοφορεί πλέον στα σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας», και αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμάθησης και των άλλων θρησκευμάτων και ομολογιών. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να μην ξέρουν τι σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.», τόνισε.
Από τη συνέντευξή δεν έλειψε και η αναφορά στα συλλαλητήρια, επανέλαβε την επίσημη θέση της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της.
Σχετικά με την κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κόντρα όπως την παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, «στην Εκκλησία αυτά είναι φυσιολογικά, το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», ανέφερε.
Χαρακτήρισε σκληρό τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για τις απόψεις του, λέγοντας ότι η κίνηση του αρχιεπισκόπου να του προσφέρει λουλούδι ουσιαστικά ήταν κίνηση «αγάπης» από πλευράς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου