Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα


Ανοιχτός στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης στη Βιέννη.
Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».

Νίμιτς: Υπάρχει πρόοδος

«Εργαζόμαστε όλη την ημέρα πολύ εποικοδομητικά, αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», υπογράμμισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μετά τη συνάντηση στη Βιέννη.
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι υπήρξε παράλληλη συνάντηση διπλωματών που εξέτασαν και εξετάζουν πιο ειδικά και διφορούμενα ζητήματα της προωθούμενης συμφωνίας των δυο χωρών.

Η σειρά των συναντήσεων θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αυτός είναι ο δρόμος, τόνισε ο κ. Νίμιτς.
Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε διάφορα ζητήματα και όλα αυτά θα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των σχέσεων των δυο χωρών, τόνισε στη δήλωσή του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

ΝΔ για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους για τη διαφαινόμενη αποτυχία της

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις επαφές του κ. Κοτζιά για το Σκοπιανό.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να ενημερώσει τα κόμματα και ψάχνει συνενόχους για τη διαφαινόμενη διπλωματική της αποτυχία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της πΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα Κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι θα ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η Κυβέρνηση.
Θα προτείναμε, ωστόσο, στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην Αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχίας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου