Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών: Ο Π. Λαφαζάνης ανέβηκε στην οροφή κλούβας των ΜΑΤ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Πανεπιστημίου 56, πραγματοποίησε το μεσημέρι η Λαϊκή Ενότητα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Το «κίνημα δεν πληρώνω» και η ΛΑΕ διαδήλωσαν για ακόμη μία Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να ακυρωθούν.
Καθώς η είσοδος του συμβολαιογραφείου βρίσκεται σε στοά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πήγε από την πίσω πλευρά προκειμένου να καταφέρει να μπει μέσα στην πολυκατοικία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση με τους αστυνομικούς. Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πήρε μια σκάλα και προσπάθησε να ανέβει πάνω στην κλούβα.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, οι πλειστηριασμοί αφορούσαν: 
- Ισόγειο κατάστημα 162,5 τμ στη Λάρισα, με 1η προσφορά στα 85.000 ευρώ για υποθήκη 138.000 ευρώ.
- Διαμέρισμα στα Καμίνια για χρέος 50.000 ευρώ με 1η προσφορά 81.000 ευρώ.
- Διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος για χρέος 100.000 ευρώ. 
Από την πλευρά του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου κάνει λόγο για παραπληροφόρηση εκ μέρους των συλλογικοτήτων σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι ο σημερινός πλειστηριασμός που αφορά ισόγειο κατάστημα στη Λάρισα προκύπτει από λογιστικό υπόλοιπο επιχειρηματικού δανείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο πλειστηριασμός αυτός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη, σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή της οδού Πανεπιστημίου των Αθηνών και αφορά οφειλή 469.000 ευρώ που προκύπτει από λογιστικό υπόλοιπο επιχειρηματικού δανείου, το οποίο καλύπτει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου