Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΣΩΡΡΑΣ Ή ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!



Ομοιος ομοίω αεί πελάζει, ο κολιός τον Αύγουστο και των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινάνε…
Πλεονάζουν τα χρέη και, διά τούτο, λείπει το γέλιο από τη ζωή μας. Λείπουν κι άλλα, αλλά η αφραγκία λειτουργεί σαν ηχείο - και ακριβό, μάλιστα. Τα βήματα της δυστυχίας ακούγονται πολύ πιο δυνατά από το κανονικό, όταν τα ακούς δίχως να έχεις τσέντουλο. Και, στην εποχή μας, η μιζέρια είναι ηχηρή και εμφανέστατη, και το γέλιο άφαντο. Ειδικά από την εποχή Βαρουφάκη, που πλαντάξαμε στα γέλια και γελάσαμε μέχρι δακρύων από τον μαύρο πανικό και την πυκνή ομίχλη των κάπιταλ κοντρόλ και του κλεισίματος των τραπεζών, μουρτζουφλιάσαμε για τα καλά (δηλαδή, για τα χειρότερα). Ακόμα κι ένα σκαστό χαμόγελο φαντάζει μεγαλύτερη πολυτέλεια κι από τα κατοικίδια, και κινδυνεύει με άγρια φορολόγηση από τη «δεύτερη φορά Αριστερά». 

Ο Σεφερλής δεν βγαίνει στην τηλεόραση, οι Ράδιο Αρβύλες ξεφούσκωσαν από έμπνευση, όλα γκρίζα στον χώρο της σάτιρας και… ξάφνου, να! Από μακριά ξεφύτρωσαν μια μυταρόλα, μια κεφαλή ξυρισμένη άνευ τριχών, αλλά βρίθουσα ιδεών, ένα διπλόφαρδο χαμόγελο στιλ Τζόκερ (ο κακός στις ταινίες «Μπάτμαν»), ένα λαχουρέ πουκάμισο, ένα σκερτσόζο βήμα, μια ανθρώπινη τραμπάλα που παλινδρομεί ανάμεσα στη σοβαροφάνεια και στο ξεμπουρμπούλιασμα του χαχανητού, με δυο τρεις πινελιές τεχνοκρατίας του καφενείου. Ο Βαρουφάκης θα κάνει κόμμα, την απόφασή του τη λάνσαρε σ’ ένα μακρόσυρτο δρώμενο σε θέατρο (πού αλλού;) και συμμετείχαν στο γεγονός δεκάδες περίεργοι των Αθηνών, πολιτικά παράδοξοι, γκουρμεδιάρηδες της σχόλης, σεσημασμένοι μαϊντανοί, άνθρωποι που παίρνουν τον Γιάνη στα σοβαρά και άλλοι, που θαυμάζουν στα πολύ σοβαρότερα τον Αρτέμη Σώρρα.

Οπότε, δεν ήταν διόλου περίεργο που έσκασαν μύτη και οπαδοί του Σώρρα στην μπαρουφάκεια εκδήλωση. Και ρώτησαν τον Γιάνη για τα καταπιστεύματα κι εκείνος τσίνησε άμεσα και έκοψε την κουβέντα στο «τσακ μπαμ». Μα, γιατί δεν τον ρωτούσαν για το παράλληλο σύστημα πληρωμών και για το υβριδικό νόμισμα, που θα έφτιαχναν εκείνος κι οι σύντροφοί του, οι οποίοι ζορίστηκαν να βγάλουν νέα κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία;

Η απάντησή του θα ήταν ακόμα καλύτερη από την ερώτηση.
Παναγιώτης Λιάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου