Τη νύχτα της 22ας Μαΐου, η 14χρονη Susanna Feldmann, εβραϊκής καταγωγής, δεν επέστρεψε στο σπίτι της στο Mainz της Γερμανίας, μετά από μια νύχτα με φίλους. Ανήσυχη η μητέρα της, Diana, έλαβε ένα μήνυμα WhatsApp που αύξησε τους φόβους της: "Μαμά, δεν γυρνάω σπίτι. Είμαι με μια φίλη στο Παρίσι. Μην ανησυχείς. Θα επιστρέψω σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Αντίο.."
Η Susanna ήταν ήδη νεκρή όταν εστάλη το μήνυμα…
Το πτώμα της βρέθηκε στις παρυφές της πόλης Wiesbaden στην δυτική Γερμανία στις 6 Ιουνίου.
Σύμφωνα με μια αναφορά των Times of Israel, οι Εβραίοι του Mainz αντέδρασαν με "σοκ και θλίψη" στην ανακάλυψη του σώματος της 14χρονης που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από δύο «πρόσφυγες».
Το «Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων» (Zentralrat der Juden), ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τους Εβραίους στη Γερμανία, εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του» στην οικογένεια της εβραϊκής καταγωγής έφηβης που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από «πρόσφυγες» από το Ιράκ και την Τουρκία. Είναι το ίδιο Συμβούλιο που το 2015 είχε "χαιρετίσει" την εισβολή των «προσφύγων» στην Γερμανία.
Η εισαγγελία ανέφερε ότι δυο «πρόσφυγες» - ένας 20χρονος Ιρακινός και 35χρονος Τούρκος, οι οποίοι και οι δύο ζούσαν σεοικήματα για «αιτούντες άσυλο» στην πόλη - είναι ύποπτοι για τον βιασμό και την δολοφονία του κοριτσιού και ότι αυτοί έθαψαν το σώμα της.
Ο ύποπτος Ιρακινός, ονόματι Ali Basar, ήταν ύποπτος και για άλλα εγκλήματα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας ληστείας με μαχαίρι. Ο Τούρκος συνελήφθη από την αστυνομία.
Όπως έγραψε κάποιος στο Facebook, αν η Γερμανία είχε διώξει τον Ali Bashar βάσει των προηγούμενων εγκλημάτων του «η Susanna μπορεί να ήταν ακόμα ζωντανή».
Το «Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων» επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι το θύμα ήταν Εβραία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους φίλους και την οικογένειά της. "Μια νέα ζωή τελείωσε με φρικτό τρόπο", αναφέρει η δήλωση του Συμβουλίου. " Η Σούζαννα ήταν μέλος της εβραϊκής κοινότητας του Mainz".
Εντούτοις, το 2015, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο και το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία εξέδωσαν μια επίσημη δήλωση με την οποία χαιρέτιζαν την εισβολή στη Γερμανία, αποκαλώντας την ότι ήταν το «σωστό πράγμα» και «μια εξέλιξη προς μια ανοιχτή κοινωνία».
Σε επίσημη δήλωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt, με τίτλο "Wir Juden wissen, wie bitter Flucht ist", ο Δρ JosefSchuster, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μαζική εισβολή λαθρομεταναστών και επιτέθηκε σε όλους τους Γερμανούς που αντιτάσσονταν σε αυτήν αποκαλώντας τους «νεοναζί».
Ο Schuster θεώρησε σκόπιμο να ξανακάνει δηλώσεις επειδή είχε «ακούσει ότι στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης το θύμα συνδέθηκε με ξενοφοβική και αντιμεταναστευτική ρητορική». «Susanna, 14 χρονών, θύμα της ανεκτικότητας», έγραψε κάποιος.
Το περιστατικό με την Susanna ενίσχυσε την λαϊκή οργή για τηνΆνγκελα Μέρκελ, η οποία το 2015 άνοιξε τις πόρτες σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο «πρόσφυγες» από την Μέση Ανατολή. Πολλοί είναι νέοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών - όπως ο 20χρονος δολοφόνος της Susanna.
«Δεν υπάρχουν νέες γυναίκες εδώ» για μετανάστες όπως αυτόν, είπε σε συνέντευξή του το Σάββατο στο διαδικτυακό περιοδικό web.de η Susanne Schroter, διευθύντρια του Παγκόσμιου Κέντρου Ισλαμικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης.
«Δεν μιλάμε πλέον για μεμονωμένες περιπτώσεις» βίας κατά των γυναικών, είπε, προσθέτοντας ότι η γερμανική κοινωνία χρειάζεται επειγόντως να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.
"Δεν κάνω μια γενική κατηγορία εναντίον των προσφύγων, των αράβων ανδρών ή των μουσουλμάνων", δήλωσε η Schroter. "Αλλά σαφώς περνάμε από κάτι που θα αποκαλούσα μια σύγκρουση πολιτισμών".
Πολλοί από αυτούς τους άνδρες πιστεύουν ότι κάθε γυναίκα που δεν φοράει μαντίλα, η οποία δείχνει λίγο δέρμα το καλοκαίρι, που πίνει αλκοόλ και καπνίζει, είναι μια «τσούλα», είπε.
Ανατριχιαστική ήταν η σκηνή στην γερμανική βουλή, όταν έναςβουλευτής του AfD ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τηSusanna και όταν την ξεκίνησε, την διέκοψε η πρόεδρος τηςBundestag, (του κόμματος των "Πρασίνων") για να μην γίνει «πολιτικοποίηση της δολοφονίας». Οι βουλευτές του AfD παρέμειναν όρθιοι και σιωπηλοί ενώ οι αριστεροί φωνασκούσαν...
Και ενώ ο θόρυβος από την δολοφονία της 14χρονης Susanna δεν έχει κοπάσει ήρθε η είδηση για μια νέα φρικιαστική δολοφονία κοπέλας από μετανάστη που έλαβε χώρα στην περιοχή του Αννόβερου το σαββατοκύριακο. Η σφαγή συνεχίζεται.
Στη δολοφονία της 16χρονης Anna-Lena Theis από τοBarsinghausen του Αννόβερου, οι έρευνες έχουν οδηγήσει σε έναν 24χρονο "Δομινικανό", που έχει γερμανική και δομινικανή υπηκοότητα.
Η εξαφάνιση της Anna-Lena Theis αρχικά αναφέρθηκε από την μητέρα της, με την οποία ζούσε. Το 16χρονο κορίτσι επισκέφθηκε ένα φεστιβάλ της πόλης στο γειτονικό Ronnenberg με την καλύτερη της φίλη. Μετά το φεστιβάλ πήραν το τρένο για να επιστρέψουν στο Barsinghausen όπου προορίζονταν να συναντήσουν κι άλλους φίλους στο σιδηροδρομικό σταθμό. Ήταν η τελευταία φορά που η Anna-Lena Theis που έδινε σημεία ζωής, γιατί το κινητό της αποσυνδέθηκε στις 1:30 π.μ.
Στην ειδυλλιακή γειτονιά του Barsinghausen, δυο διαβάτες έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη το απόγευμα της Κυριακής περίπου στις 2 μ.μ.: Ακριβώς μπροστά από το δημοτικό σχολείο ανακαλύφθηκε το σώμα της που βρισκόταν στο χορτάρι. Η Άννα-Λένα πήγαινε για το σπίτι της. Ήταν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.
Ένας κάτοικος αφηγείται ότι άκουσε κραυγές στη μέση της νύχτας. Η νεκροψία έδειξε: «Ένα τεράστιο πλήγμα στο κεφάλι της» ήταν η αιτία θανάτου.
Πιθανότατα ο δράστης προσπάθησε να τη βιάσει και όταν εκείνη υπερασπίστηκε τον εαυτό της, την σκότωσε. Ο Peter K., ο άνθρωπος που ανακάλυψε το σώμα της 16χρονης δήλωσε ότι το σώμα της ήταν γυμνό από τα στήθη της κάτω. «Δεν τολμούμε να βγούμε πια έξω», λέει μια γυναίκα με τρεμάμενη φωνή. Μέσα ακριβώς δύο μήνες δολοφονήθηκαν δύο γυναίκες στο Barsinghausen. Αργότερα το βράδυ τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι του θύματος συναντήθηκαν στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα της έφηβης και ανάψαν κεριά και πιάστηκαν χέρι - χέρι. Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε «κατανόηση» και δεν ήθελε να απαντήσει σε τίποτα. Οι τάξεις στο δημοτικό σχολείο συνεχίζονται εν τω μεταξύ. Το σχολείο “Bert-Brecht School” του Barsinghausen θεωρείται από το 2004 ως ένα «σχολείο χωρίς ρατσισμό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου