Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

«Είμαστε σε πόλεμο»: Όλες οι φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εναντιωθεί κατά των Μουσουλμάνων


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που αφορά την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ανθρώπων από συγκεκριμένες χώρες.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το τρίτο κατά σειρά διάταγμα του Αμερικανού προέδρου που απαγορεύει την είσοδο σε πολίτες από: Ιράν, Βόρεια Κορέα, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σομαλία, Βενεζουέλα. Για κάθε χώρα ο βαθμός απαγόρευσης θα είναι διαφορετικός ανάλογα με το πόσο επικίνδυνη κρίνεται.

Με μία πρόχειρη ματιά διαπιστώνει κανείς πως κατά κύριο λόγο απαγορεύεται η είσοδος σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών. Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφερθεί εναντίον ανθρώπων που πιστεύουν στο Αλλάχ και όχι στον Ιησού και το Βούδα. Κάποιες φορές τα σχόλιά του παραπέμπουν σε εμπάθεια.
Ιδού τι έχει πει στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ για τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ:
Άφησε υπονοούμενο πως ο Ομπάμα είναι Μουσουλμάνος και αυτό δεν είναι «καλό»
Στις 30 Μαρτίου 2011 ο Τραμπ αναφέρθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα αφήνοντας υπονοούμενα για το πιστοποιητικό γέννησής του και τη θρησκεία του: «Δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης και αν έχει αναγράφεται κάτι κακό. Κάποιος μου είπε, αλλά εγώ δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, ίσως είναι, πως στο θρήσκευμα γράφει Μουσουλμάνος. Και αν είσαι Μουσουλμάνος δεν αλλαξοπιστείς».
Ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη και είναι Χριστιανός.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως θα διώξει από τη χώρα όλους τους Σύρους πρόσφυγες γιατί υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος: «Μπορεί να υποστηρίζουν το ISIS, δεν ξέρω. Μπορεί να είναι μία από τις τακτικές τους. Να στείλουν στρατό 200.000 ανθρώπων. Αυτό μπορεί να κάνει τον Δούρειο Ίππο να μοιάζει σαν ένα τίποτα στην ιστορία».
Στις 21 Οκτωβρίου του 2015 ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως σκέφτεται να κλείσει όλα τα τεμένη στις ΗΠΑ αν εκλεγόταν και θα γινόταν κατάσχεση διαβατηρίων πολιτών: «Δεν έχω ακούσει ποτέ να κλείνει κάποιο τέμενος. Εξαρτάται αν το τέμενος χρησιμοποιείται για άλλους λόγους και όχι θρησκευτικούς. Θα το σκεφτώ».
Το 2015 ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως θέλει να δημιουργήσει βάση δεδομένων για όλους τους Μουσουλμάνους που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Μάλιστα χαρακτήρισε την ιδέα του «καλό managment». Σε ερώτηση για το αν οι Μουσουλμάνοι δεν δεχτούν να βρίσκονται σε αυτή τη «λίστα» απάντησε: «Θα είναι, πρέπει να είναι. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να έρχονται στη χώρα μας αλλά αυτό πρέπει να γίνεται νόμιμα».

Διαβάστε ακόμα: Επικυρώθηκε η ταξιδιωτική οδηγία-σοκ του Τραμπ για τους μετανάστες!

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία που προτάσσει την ειρήνη, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάτι συμβαίνει. Σίγουρα κάτι συμβαίνει. Δεν ξέρω αν μπορεί να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Δεν μας αγαπούν πολλοί Μουσουλμάνοι».
Τον Μάρτιο του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί πως οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο με τους Μουσουλμάνους. Σε ερώτηση του CNN για το αν εμπιστεύεται τους Μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ ο Τραμπ απάντησε: «Πολλούς ναι, πολλούς όχι. Υποθέτω πως πολλοί από εμάς δεν τους εμπιστεύονται. Έχουμε πρόβλημα και είτε θα ακολουθήσουμε το δρόμο της πολιτικής ορθότητας κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα είτε θα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Ουσιαστικά πρόκειται για πόλεμο».
Πάλι τον Μάρτιο του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε πως όσοι Μουσουλμάνοι μεταναστεύουν στις ΗΠΑ δεν μπορούν να ενσωματωθούν: «Η ενσωμάτωση είναι δύσκολη. Δεν θα πω ακατόρθωτη αλλά τείνει στο να είναι. Και μιλάω για δεύτερη και τρίτη γενιά. Έρχονται και για κάποιο λόγο δεν ενσωματώνονται πραγματικά».
Για την ιστορία, έρευνα του Pew Research Centre, καταδεικνύει πως: το 92% των Μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ είναι περήφανοι που είναι Αμερικανοί και το 89% περήφανοι που είναι και τα δύο.
Εκτός όμως από τις δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει την αντιπάθεια του προς τους Μουσουλμάνους και μέσα από το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter. Ο Τραμπ είχε αναδημοσιεύσει βίντεο της οργάνωσης «Πρώτα η Βρετανία». Πρόκειται για ένα κίνημα που είναι γνωστό για μηνύματα μίσους κατά των Μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου