Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Σαλβίνι: Τον επόμενο χρόνο κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης



Τον επόμενο χρόνο θα κριθεί εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέλλον ή όχι, εκτιμά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, εξαπολύοντας πυρά κατά Γερμανίας και Γαλλίας.
Ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκας, αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύει. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, δήλωσε ότι οι επικείμενες συνομιλίες για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης καθώς και οι ευρωεκλογές του 2019, θα δείξουν εάν η ένωση «έχει καταστεί ανούσια».

«Μέσα στον επόμενο χρόνο, θα κριθεί εάν η Ε.Ε. θα συνεχίσει να υπάρχει ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, ενώ επιτέθηκε στον τρόπο λήψης των αποφάσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε. διαφωνώντας με τα σχέδια μεταρρύθμισης των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας πριν την επικείμενη σύνοδο κορυφής.

«Προσχέδια γραμμένα εκ των προτέρων από άλλες χώρες που κατόπιν στέλνονται με e-mail δεν συμβαδίζουν με τον δικό μας τρόπο εργασίας», δήλωσε.
Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια του Βερολίνου να απελαύνει αιτούντες ασύλου εάν είχαν υποβάλει αίτημα σε άλλη χώρα ή εάν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε έναν άνθρωπο. Αντιθέτως, θέλουμε να παραδώσουμε ορισμένους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών
Πρόσθεσε, βέβαια, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι η μοναδική αιτία διαφωνίας με την Γερμανία, επισημαίνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομική πολιτική, τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης και τα εμπορικά πλεονάσματα.
Στο «στόχαστρο» του Σαλβίνι βρέθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Σαλβίνι να υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να «δίνει μαθήματα» στην Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι δύο χώρες είχαν ανταλλάξει πυρά για την περίπτωση του πλοίου Aquarius, το οποίο αναζητούσε λιμάνι μεταφέροντας πάνω από 600 Αφρικανούς μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου