Το τρομερό σχέδιο των Γερμανών που επιζητούν με κάθε τρόπο μια ταυτόχρονη πλήρη οικονομική υποταγή, για να εκδικηθούν όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αναφέρει ο εξέχων Ρώσος ειδικός επί των οικονομικών ζητημάτων του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RiaNovosti Alexei Tretiakof.
Ο ίδιος δημοσιοποιεί μια τρομερή ανάλυση ρωσικών κρατικών γεωπολιτικών και οικονομικών ινστιτούτων, εκφράζοντας εμπεριστατωμένα το «βρώμικο» σχέδιο μετατροπής όλων των χωρών της ΕΕ σε «πελάτες-καταναλωτές» (και την Ελλάδα), αποκλειστικά γερμανικών προϊόντων σε μια ακόμη προσπάθεια γερμανικής «εισβολής με άλλα μέσα» μετά το 1939.
Με αφορμή την χθεσινή υπογραφή συμφωνίας της Ελλάδος στις Βρυξέλες και μετά τις γερμανικές αιτιάσεις και παλινωδίες για το ελληνικό χρέος, ο Ρώσος ειδικός A. Tretiakof δήλωσε πράγματι ότι «η συμφωνία αυτή διώχνει όντως τα σύννεφα μιας νέας κρίσης χρέους και μιας απειλής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη για τα επόμενα χρόνια«, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι αναλύσεις των ρωσικών ινστιτούτων αναφέρουν ότι η Ελλάδα, μετά την συμφωνία με την ΕΕ δεν αποτελεί «παράδεισο επενδύσεων» και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για τα επόμενα χρόνια.
Οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με τον Tretiakof έχουν να να πάνε σε πολύ πιο ελκυστικές αγορές και χώρες για επενδύσεις από την Ελλάδα .
Η συγκλονιστική όμως πρόβλεψη των ρωσικών οικονομικών ινστιτούτων μιλά για μια οριστική και αμετάκλητη διάλυση της ευρωζώνης ακριβώς λόγω αυτής της μονόπλευρης και αποικιοκρατικής πολιτικής της Γερμανίας , η οποία βρίσκει παντού αντιδράσεις ( Ιταλία, Ισπανία) .
«Δεν θα συμβούλευα τους Ρώσους επενδυτές για παράδειγμα να τηρούν αποταμιεύσεις σε ευρώ διότι πολύ πιο σοβαρό ρίσκο από την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον θα αποτελέσει η Ιταλία, όπου στην εξουσία ανήλθαν οι λαϊκιστές, με στόχο να αυξήσουν τα δημόσια έξοδα», τόνισε ο ίδιος ρίχνοντας την πρώτη «βόμβα».
Ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Gazprombank G. Susin ανέφερε πως η Ελλάδα ναι μεν εξέρχεται από τον «κυκεώνα της χρεωκοπίας», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει ταχύτατα .
« Προς το παρόν διευθετήθηκε μόνο η βραχυπρόθεσμη επικίνδυνη φάση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, σε μακροπρόθεσμη όμως πρόβλεψη το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό», δηλώνει ο ίδιος.
Ο έτερος Ρώσος αναλυτής D. Zouravliof τονίζει, ότι «η οικονομική ουσία της Ε.Ε. συνίσταται στο γεγονός ότι η παραγωγή βρίσκεται στη Γερμανία και όλοι οι άλλοι είναι μόνο καταναλωτές .
Έτσι αναδύεται το εύλογο ερώτημα : Που θα βρουν χρήματα οι αγοραστές ; Τους απαντούν, κλείστε τα εργοστάσια , ανοίξτε μαγαζιά… Και αυτό είναι το πρόβλημα , εκτιμά ο Ζουραβλιόφ .
Πως, χωρίς να παράγεις τίποτα, να έχεις δυνατότητα να αγοράζεις εμπορεύματα ;» δηλώνει ο ίδιος.
Ο Ρώσος ειδικός αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει ναι μεν μεγάλα και ωραία τουριστικά θέρετρα «τα οποία δεν πρέπει να τα αγοράσουν οι Γερμανοί» , αλλά δεν μπορεί να ζήσει η χώρα μας αποκλειστικά μόνο από τον τουρισμό.
Έτσι, εκτιμά, ότι η οικονομική κρίση ίσως σε όχι τόσο οξεία μορφή, θα επανέλθει . Το πρόβλημα εξισορρόπησης των πληρωμών παραμένει.
Σήμερα η Ελλάδα, αύριο ίσως η Πορτογαλία ή η Ισπανία . Κάθε φορά η κρίση θα ξεπερνιέται αλλά το πρόβλημα θα παραμένει .
Για να λυθεί πρέπει να γίνει μετάβαση σε μια ισότιμη ανταλλαγή, αλλά αυτό αφαιρεί κάθε λόγο ύπαρξης της Ε.Ε. με τη σημερινή της δομή. Αυτό δεν συμφέρει όμως σε καμία περίπτωση Γερμανία-Γαλλία» δηλώνει ο ίδιος .
Μεγάλες αλήθειες που πρέπει να ακούσουμε ως λαός , διότι αν δεν αναπτύξουμε την ελαφρά βιομηχανία μας , την γεωργία , την ναυτιλία μας , την ενέργεια και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας , εξάγοντας συνεχώς ελληνικά προϊόντα, δεν πρόκειται να σωθούμε από καμία «επένδυση» ή «μεγαλο-επενδυτή».
Ο λόγος είναι απλός , σε μια κατεστραμμένη σχεδόν οικονομικά χώρα όπως η Ελλάδα , οι επενδυτές ζητούν αποικιοκρατικού τύπου διευκολύνσεις απο την εκάστοτε κυβέρνηση, με ισχνά μεροκάματα , ενώ τα κέρδη τους θα τα στέλνουν στην Ελβετία η στα νησιά Κέυμαν .
Το έχουμε δει το έργο και άλλου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσες γραβάτες και να φορέσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Πρωθυπουργό το πρόβλημα δεν θα το λύσουν ποτέ, εφόσον κινούνται σε αυτήν την «στραβή» οικονομική πολιτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου