Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Με μηνύματα για την Μακεδονία το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων



Μία μεγάλη Ελληνική σημαία, η οποία κάλυπτε σχεδόν μία ολόκληρη πλαγιά και τα μηνύματα για την Μακεδονία, χαρακτήρισαν το φετινό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στο Περτούλι. Το αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο Κώστα Γαρέφη και λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, πριν λίγες ημέρες, πήρε έντονη πολιτική διάσταση. Η Κυβέρνηση και δια των δύο κομμάτων –ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- απέφυγε τα ορεινά της Πίνδου, λαμβάνοντας προφανώς και το μήνυμα που είχε σταλεί προ ημερών από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ότι είναι ανεπιθύμητοι στις φετινές εκδηλώσεις.

Στο αντάμωμα παρέστη ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτές του κόμματος από την Θεσσαλία και την Μακεδονία, δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Τιμώμενο πρόσωπο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, Σαρακατσάνος άλλωστε και ο ίδιος.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας τόνισε πως «δεν μπορούν να μας πάρουν την καρδιά μας» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπενθύμισε ρήσεις των μεγάλων πολιτικών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδας».
Στο αντάμωμα, συμμετείχε το τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με στολές Μακεδονομάχων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας, στέλνοντας μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμό, να ξαναβρεί τον δυναμισμό του και την πίστη του, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους  θησαυρούς της παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου