Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αποφασίζει ημερομηνία εκλογών ο Α.Τσίπρας: Καζάνι που βράζει η Θεσ/κη λόγω Σκοπιανού – Αλγερινός μαχαίρωσε Μακεδόνα – Διαξιφισμοί με αναρχικούς – Ντου στο Δημαρχείο

Καζάνι που βράζει είναι η Θεσσαλονική αλλά και συνολικά η χώρα λόγω της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Κάτι που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται στο Μαξίμου βλέποντας πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και ειδικά στην Β.Ελλάδα. 
Την… προκήρυξη πρόωρων εκλογών φέρνει έμμεσα και ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά… Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πως ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά θα παραμείνει για όσο αυτός είναι πρωθυπουργός, το ΦΕΚ όμως που δημοσιεύθηκε δημιουργεί ερωτηματικά.
Σύμφωνα με αυτό, το μέτρο θα παραμείνει σε Λέρο, Λέσβο, Κώ, Σάμο και Χίο μέχρι τις 31/12/2018 και όχι επ αόριστο όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Η εξέλιξη αυτί δημιουργεί ερωτηματικά τόσο για το αλισβερίσι του Τσίπρα με την Μέρκελ (θυμίζουμε πως η Ελλάδα θα δεχθεί πρόσφυγες από την Γερμανία) όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις.
Πέρα από την ανήθικη ανταλλαγή που έκανε ο πρωθυπουργός βάζοντας στην πολιτική ζυγαριά τις ανθρώπινες ψυχές με ένα οικονομικό μέτρο, επιβεβαιώνονται έμμεσα και τα σενάρια πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο.

Αλλωστε πόσο να αντέξει; Ερχονται και τα μαντάτα από Αλβανία μεριά…
Χτες, η κατάσταση ξέφυγε σε διαδήλωση που πραγματοποιούσαν πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, όταν η πορεία κινούταν επί της οδού Βενιζέλου, επικράτησε σύγχυση μεταξύ νεαρού Αλγερινού και μερίδας διαδηλωτών, κάτω από αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια.
Ο νεαρός, τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε στα πλευρά έναν διαδηλωτή, ευτυχώς όμως χωρίς να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά.
Αμέσως, ομάδα της ΔΑΕΘ έσπευσε στο σημείο και φόρεσε χειροπέδες στον δράστη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ένιωσε ότι απειλείται από τους διαδηλωτές.
Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Α.Τ Λευκού Πύργου και νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέθεσε το συμβάν στις αστυνομικές αρχές.
Από την πλευρά του το θύμα επικαλείται απειλή από μερίδα διαδηλωτών. Μπορείτε να δείτε τη στιγμή της σύλληψής του σε βίντεο.
Αργότερα, σε σύλληψη μετετράπη η προσαγωγή του 16χρονου υπηκόου Αλγερίας που επιτέθηκε σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τη Μακεδονία. Ο συλληφθείς κατάφερε τραύμα σε έναν εξ αυτών με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με διαδηλωτές, ο δράστης τούς επιτέθηκε κρατώντας σουγιά.
Νωρίτερα, Μακεδόνες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έψαλλαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και ύψωσαν την σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Διαμαρτυρία υπήρξε και κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους ήταν μέλη του «Κινήματος ΣΦΥΡΙ-ΖΩ», τα οποία έχουν τις σχετικές σφυρίχτρες.
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος που ήταν κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, έφτασαν στο Δημαρχείο, εισήλθαν από την πίσω πλευρά
Τα άτομα κρατούσαν ελληνικές σημαίες, τραγουδούσαν και φωναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της κυβέρνησης. Μάλιστα, είχαν μαζί τους και αφίσες με την εικόνα του Παύλου Μελά.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αναρχικών στην Καμάρα.
Τα άτομα φώναξαν συνθήματα κατά του εθνικισμού ενώ αρκετοί από αυτούς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Η συγκέντρωση αυτή ολοκληρώθηκε και τα άτομα αποχώρησαν λίγο μετά τις 21:00.
Στη συμβολή Τσιμισκή και Δ. Γούναρη υπήρξε ένταση με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί συμπλοκή.
Στη συνέχεια σταμάτησαν για λίγα λεπτά κάτω από το προξενείο της ΠΓΔΜ και φώναξαν συνθήματα κατά της γειτονικής χώρας και των πολιτών της.
Έπειτα έφτασαν στην Αριστοτέλους, όπου έκαναν στάση κάτω από τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί, φώναξαν συνθήματα κατά των κομμάτων και των στελεχών τους, ζητώντας την παραίτησή τους.
Ακόμη, κατέβασαν και έκαψαν ένα πανό του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήταν αναρτημένο στο άγαλμα Βενιζέλου.
Ύστερα συνέχισαν την πορεία τους επί των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Νίκης.

Δείτε την σύλληψη του Αλγερινού





Kαίνε πανό αντιεξουσιαστών











Συνθήματα κατά Π.Καμμένου



Συνθήματα κατά ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρη





Με πληροφορίες από wepost.grvoria.grthessnews.grthestival.gr, 
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου