Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μετά τον Κουφοντίνα ξεκίνησε απεργία πείνας και ο Χρ. Ξηρός

Διαμαρτύρεται για την κράτηση «σε πλήρη απομόνωση»
Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα φαίνεται ότι... άνοιξε την όρεξη και σε άλλους συντρόφους του. Ακολουθώντας την τακτική του αρχιεκτελεστή της 17Ν, ο Χριστόδουλος Ξηρός -επίσης καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση- άρχισε από χθες απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του «σε πλήρη απομόνωση» και για την «ειδική μεταχείρισή» του από τις Αρχές, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ο Ξηρός καταγγέλλει ότι η απομόνωση του έχει επιβληθεί χωρίς να είναι ασθενής ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος, ενώ παραμένει -όπως λέει- επί 23 ώρες έγκλειστος σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζεται μόνο μία ώρα μόνος του.

«Αρνούμενος να συμμετάσχω στην παρωδία της καλούμενης απονομής δικαιοσύνης και ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η σε βάρος μου εκδικητική μεταχείριση ξεκινάω απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα» αναφέρει.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός -ή «Μανώλης» της 17Ν- συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015, με ξανθά μαλλιά και μούσι, στην Ανάβυσσο, έχοντας παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί. Σύμφωνα με το εις βάρος του κατηγορητήριο, εντάχθηκε στους κόλπους της οργάνωσης από τη δεκαετία του 1980 και του αποδόθηκαν ευθύνες για 33 ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου