Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Λάδι» έβγαλε η FIFA τους Κοσοβάρους της Ελβετίας...


Ποινή-χάδι από την παγκόσμια ομοσπονδία σε Τσάκα και Σακίρι, που θα αγωνιστούν κανονικά για την Ελβετία στο επόμενο ματς με την Κόστα Ρίκα, μιας και τους επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο.
«Λάδι» έβγαλε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τους Γκράνιτ Τσάκα και Ερντάν Σακίρι για τον πανηγυρισμό τους στο ματς με τη Σερβία. Οι δύο Ελβετοί, κοσοβάρικης καταγωγής, είχαν πανηγυρίσει σχηματίζοντας με τα χέρια τον αλβανικό αετό, στέλνοντας πολιτικό μήνυμα. Κάτι που, ως γνωστόν, η παγκόσμια ομοσπονδία απαγορεύει.

Αν και απειλούνταν μέχρι και με αποκλεισμό δύο αγώνων, εντούτοις τους επιβλήθηκε απλώς ένα πρόστιμο: 3.300 ευρώ στον Σακίρι και 6.500 ευρώ στον Τσάκα, συν ότι θα δημοσιοποιηθεί η επίπληξή τους.
Τοιουτοτρόπως, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα έχει αμφότερους διαθέσιμους ενόψει του προσεχούς αγώνα με την Κόστα Ρίκα, μεθαύριο, Τετάρτη.
Επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο αποφασίστηκε και για τον αρχηγό της Ελβετίας, Στέφαν Λιχτστάινερ, ο οποίος πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο μαζί τους αν και δεν έχει σχέση με το Κόσοβο.
Επιπλέον, επίπληξη και πρόστιμο 5.000 ελβετικών φράγκων επιβλήθηκε τόσο στον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας Σλάβισα Κοκέσα, όσο και στον προπονητή της εθνικής ομάδας της χώρας, Μλάντεν Κρστάιτς, για αντιαθλητική συμπεριφορά, εξαιτίας των δηλώσεων που έκαναν για τον διαιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου